WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vliegvis bij Ottenhome
Kortenhoef, za 10 maart 2012

Op 18 en 19 maart organiseren Ottenhome en Peeters Hengelsport vliegviswedstrijden in de haven van Ottenhome in Kortenhoef.

persbericht

Zaterdag 18 en zondag 19 maart: Vliegvis wedstrijden

Hij is weer in aantocht: de enige, echte One Fly!Peeters Hengelsport organiseert dit evenement dit jaar in samenwerking met Ottenhome Zaterdag 18 en zondag 19 maart: Vliegvis wedstrijden (www.ottenhome.nl) op Zaterdag 18 & Zondag 19 maart in Kortenhoef.

Wat is de One Fly?

Het principe is heel eenvoudig. De deelnemers moeten proberen zoveel mogelijk forellen te vangen, die in de haven van Ottenhome zijn uitgezet. Klinkt dit nog niet spannend genoeg? Daar zal u achterkomen! Want de deelnemers mogen maar één, van te voren uitgezochte, kunstvlieg gebruiken.

Verliest men tijdens het vissen deze kunstvlieg, dan is het ligt de deelnemer uit de wedstrijd. Een soort afvalrace dus. Daarbij moet u zich voorstellen dat de haven vol staat met obstakels en dat er forellen tot wel 2,5 kilo zwaar rondzwemmen.

Om deze forellen toch te kunnen landen en/of voor het behouden van de kunstvlieg hebben de vliegvissers in het verleden de gekste capriolen uitgehaald; Deelnemers die pardoes midden in de winter het water in zijn gesprongen om hun vlieg van de bodem van het water los te maken en meer van dit. Genoeg om de toeschouwers die vanaf de kant het gebeuren gadeslaan, volop te amuseren.

Er zijn aan de One Fly wel wat spelregels verbonden, want uiteraard zijn er een aantal leuke prijzen te winnen door de deelnemers, die het op zondag tegen elkaar opnemen in de grote finale.

One Fly Show

Maar het is niet alleen vissen, in het restaurant (direct gelegen aan de haven van de Wijde Blik) en in de naastgelegen, voormalige winkel van Peeters Hengelsport, wordt gelijktijdig een grote vliegvisshow gehouden. Op de One Fly Show komen tal van importeurs en groothandelaren van bekende vliegvismerken hun nieuwe collecties tonen. Andere deelnemers van de show zijn reisbureaus met speciale visreizen en ook de Vereniging Nederlandse Vliegvissers is aanwezig, waar een aantal bekende Nederlandse vliegbinders hun kunsten komen tonen. Gratis toegang!

Ottenhome is gelegen aan de Provinciale weg N201, Zuwe 19, 1241 NC Kortenhoef. Gratis toegang & parkeren

Voor meer informatie:

www.peetershengelsport.nl of www.ottenhome.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief