WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opknappen Plantsoenen
Wijdemeren, wo 11 juli 2012

Het college trekt 30.000 euro uit om oude plantsoenen op te knappen. Sommige plantsoenen worden na een 'nulbeurt' overgedragen aan bewoners.

persbericht

30.000 euro voor opknappen plantsoenen

Burgemeester en wethouders verzoeken de gemeenteraad 30.000 euro beschikbaar te stellen voor het opknappen en vernieuwen van verouderde plantsoenen.

Een groot aantal plantsoenen in Wijdemeren is zeer oud of versleten. Struiken vertonen ziekten en de voedingstoffen zijn uit de bodem verdwenen. Ook voldoen deze groenvakken vaak niet meer aan de huidige eisen voor sociale veiligheid; open, overzienbaar karakter en laag.

Onderhoudsvriendelijk

Bij de vernieuwde plantsoenen wordt uit veiligheidsoogpunt gekozen voor beplanting dat kleiner en compacter zal blijven.  Ander voordeel is dat deze beplanting onderhoudsvriendelijker is en daardoor lagere onderhoudskosten met zich mee brengt. In samenwerking met omwonenden zal de afdeling Beheer Openbare Ruimte inrichtingsvoorstellen maken. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de werkzaamheden in de wintermaanden kunnen plaatsvinden.

Budget ‘Samen werken aan groen’

In het najaar van 2011 riep de gemeente inwoners op om de helpende hand te bieden bij het onderhouden van het openbare groen. Op het moment lopen er 14 projecten in verschillende wijken. Om de bewoners een goede start te geven wordt een zogenoemde nulbeurt uitgevoerd. Het plantsoen wordt dan in overleg met de bewoners, door afdeling Beheer Openbare Ruimte schoongemaakt, gesnoeid en waar nodig opnieuw beplant. Bij het beschikbaar stellen van het krediet van 30.000 euro is voldoende geld om deze nulbeurten uit voeren.

De commissie Ruimte en Economie bespreekt het voorstel van het college na de zomervakantie.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief