WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tour de Wijdemeren
Wijdemeren, za 7 juli 2012

De WWK deed vandaag enkele van de vele evenementen aan. De krentenwegge van 223 meter, het Zomerspektakel en de Place du Tertre.

Er was nog veel meer te doen op deze stralende dag. Bijvoorbeeld een sloepentocht in Loosdrecht, een Countryweekend aan de Klei Zuwe en een Open Tuinen Dag in Ankeveen.

Guinness wereldrecord

Jeroen van der Linden, de eigenaar van bakkerij Sturkenboom in Kortenhoef, bakte een krentenbrood van 223 meter. Hij versloeg daarmee het oude record dat op 176 meter stond.

Veertig meter hoog

Op het Zomerspektakel stond een hoge kraan van Van Leeuwen in 's-Graveland. Aan de haak hing een bak waarin veertien man konden zitten en zich veertig meter omhoog laten hijsen om heel Wijdemeren en verder te kunnen overzien.

En er was natuurlijk muziek en een braderie.

Place du Tertre

De WWK Tour de Wijdemeren werd afgesloten op de Kortenhoefsedijk, waar het een drukte van belang was en parkeren niet zo eenvoudig. Daar werd door atelier Art tot Join een "Place du Tertre" georganiseerd. Schildercursisten stelden hun werk tentoon, terwijl er muziek ten gehore werd gebracht en een glas wijn gedronken kon worden in een gezellige sfeer.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief