WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lüschen in de WWW
Kortenhoef, vr 6 juli 2012

In de WieWatWaar van 4 juli weerspreekt de zwager van wethouder Wim Neef, Ludwig Lüschen, een aantal van de punten waarover het huis aan huisblad schreef.

Lüschen reageert daarmee in de WWW op de stukken die de afgelopen tijd gepubliceerd zijn in de WWW over de kwestie van de bouw van een villa dichtbij het huis van de familie Vermeire. Het verlenen van de bouwvergunning aan Lüschen wordt, in het kort, bestreden door de familie Vermeire, omdat die vergunning indertijd werd afgegeven door het college waarin wethouder Wim Neef zitting had. Bovendien ging het om een grondtransactie met grond van de familie Neef.

Maar één villa

Volgens Lüschen zou het conflict niet over twee, maar over één te bouwen villa gaan. De vergunning voor de andere villa werd volgens hem verleend aan Teus Neef, de (inmiddels overleden) vader van wethouder Wim Neef. Voorts verwijt Lüschen de WWW dat in de berichtgeving alleen de feiten uit de rechtszaak van Vermeire werden genoemd die ten nadele van hem waren, maar niet de feiten die in zijn voordeel pleitten.

Naar de rechter

Lüschen is ook kwaad over de beschuldiging dat hij zich ten onrechte zou hebben uitgegeven als gemeenteambtenaar toen er een handtekening door het kadaster werd gevraagd. In 2006 is dit volgens hem onderzocht door een onafhankelijke commissie die toen geen verwijtbaar, laat staan strafbaar, feit vaststelde. Indien de WWW dit niet rectificeert, dan zal Lüschen wellicht naar de rechter stappen.

Dossier Neef Zuidsingel 7

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief