WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Welke Bomen worden gekapt?
Wijdemeren, di 24 januari 2012

Op maandag 30 januari wordt een inspraak- en informatieavond over het concept-bomenbeleid 2012–2035 in het gemeentehuis georganiseerd.

persbericht

30 januari: Bomenbeleid

Op maandag 30 januari om 20.00 uur is er in het gemeentehuis een inspraak- en informatieavond over het concept-bomenbeleid 2012–2035.

Belangstellenden zijn van harte welkom. In het concept-bomenbeleidplan 2012-2035 heeft de gemeente Wijdemeren voor het eerst de belangrijke boomlanen en -groepen in kaart gebracht. Ook is geïnventariseerd op welke plaatsen in de toekomst nog bomen kunnen staan. In het concept-bomenbeleidplan bevindt zich een lijst met bomen die een beschermde status hebben. Tot en met 7 maart 2012 kunnen bewoners beschermwaardige bomen voor deze lijst aandragen. Na vaststellen van deze lijst wordt de kapvergunning voor bomen die geen beschermde status hebben afgeschaft.

Inspraak- en informatieavond

Tijdens de informatie- en inspraakavond geeft de gemeente toelichting op het voorgestelde bomenbeleid, de aanpassingen op het kapvergunningbeleid en de werkwijze voor het aanmelden en beoordelen van beschermwaardige bomen. Ook is er alle gelegenheid voor het stellen van vragen. Er liggen formulieren klaar om te reageren op het concept-bomenbeleidplan en voor het melden van potentieel beschermwaardige bomen. Het college weegt alle reacties af en verwerkt dit in het voorstel dat naar de gemeenteraad gaat voor besluitvorming.

Het concept-bomenbeleid 2012 – 2035 ligt ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek in Loosdrecht. Het is ook in te zien via de link hieronder.

Conceptbomenbeleidplan Ter inzage

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief