WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Polderhuis wordt Bouwkeet
Ankeveen, zo 22 januari 2012

Het Polderhuis, later een Chinees en Japans restaurant aan de Loodijk wordt het onderkomen van de wegenbouwers die de N236 gaan aanpakken.

Faunapassage N236


Impressie van de reconstructie met faunapassage nabij de molen Hollandia.

Al jaren wordt er gesproken over de reconstructie van de Loodijk en Gooilandseweg tussen 's-Graveland en Weesp. Onderdeel van die reconstructie worden rotondes bij Nederhorst den Berg en Ankeveen en een faunapassage nabij Molen Hollandia. Op 23 januari 2006 gaf minister Dekker van VROM de feestelijke aftrap voor de reconstructie. Daarna gebeurde er jarenlang niets vanwege geldgebrek bij de provincie. Binnenkort wordt begonnen met de reconstructie van de provinciale weg. Het projectteam dat de recionstructie uitvoert zal gehuisvest worden in het vervallen leegstaande restaurant op de kruising van het Hollands End in Ankeveen en de Loodijk.

Polderhuis

Dat gebouw kent een roemruchte geschiedenis. Ooit heette het Het Polderhuis en was het een klassiek café restaurant met eiken meubelen en Perzische kleedjes op de tafels. In die tijd was in Het Polderhuis de start van schaatstochten in Ankeveen waar de startbewijzen werden uitgegeven en de medailles na afloop werden uitgereikt. Daarna was jarenlang een Chinees restauarant in het pand gevestigd. Tot voor enige maanden was het een Japans restauarant dat een moeizaam bestaan leidde.

Nu zal er het één en ander aan het gebouw aangepast worden, waarna het bouwteam van de provincie tijdelijk zijn intrek er in zal nemen om de reconstructie van de N236 in goede banen te leiden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief