WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Scholen naar Ajax - AZ
Wijdemeren, vr 13 januari 2012

Enkele scholen in Wijdemeren hebben snel gereageerd op de mogelijkheid om volgende week donderdag naar Ajax - AZ te gaan.

Donderdag wordt de inhaalwedstrijd tussen Ajax en AZ in de Arena in Amsterdam Zuidoost gespeeld. De wedstrijd is een inhaalwedstrijd voor de afgebroken match enkele weken geleden, toen een "supporter" van Ajax het velde oprende en de doelman van AZ te lijf ging.

De KNVB bepaalde dat de wedstrijd compleet overgespeeld moest worden zonder publiek. Daarna ontstond het idee om alleen vrouwen en kinderen bij de wedstrijd toe te laten, iets wat in Turkije bij een soortgelijke situatie ook al eens gedaan was. Een fantastisch idee. Weer eens wat anders dan supporters die elkaar en de omgeving te lijf gaan. Gewoon gezellig en leuk.

Er ontspon zich vervolgens een discussie of hiermee de mannen niet gediscrimineerd werden en of dat wel mocht. Nee dus. Geen vrouwen erbij. Jammer.

Kinderen

Bleven de kinderen over. Die mogen wel. Gisteren waren er al 14.000 kaartjes vergeven aan sportverenigingen en scholen die met kinderen naar de wedstrijd zullen gaan. Daaronder enkele Wijdemeerse scholen. De kinderen zijn dol enthousiast en verheugen zich er enorm op.

Nederland zou Nederland niet zijn als er niet meteen boetes in het vooruitzicht werden gesteld. Gaat een kind met een vereniging mee naar de Arena, dan is dat ongeoorloofd verzuim en leidt dat tot een proces verbaal. Gaat dat zelfde kind met school naar de Arena, dan is dat een leermoment en mag het wel.

De WWK wenst al die kinderen en hun begeleiders een fantastisch bezoek aan de Arena toe.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief