WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
BMOL: Trombones en Hoorns
's-Graveland, zo 26 februari 2012

BMOL, een gezellige harmonie met 31 spelende leden van jong tot oud uit 's-Graveland zoekt vooral trombonisten en hoornisten.

ingezonden bericht

Gezocht: Trombones en Hoorns

Gezellige harmonie met 31 spelende leden van jong tot oud uit 's-Graveland zoekt vooral trombonisten en hoornisten.

Natuurlijk is iedere muzikant welkom, maar trombonisten en hoornisten worden echt met open armen ontvangen.

Op onze voorjaarsuitvoering op 17 maart 2012 in de Fuik te Kortenhoef kun je getuige zijn van de strijd tussen de trombones en de solist op de bastuba. Wie zal er winnen? De trombone heeft een verbindende functie tussen de echt zware jongens, de grote bastuba's en de wat minder zware jongens die wel graag zwaar zouden willen zijn, de trompetten. In de hogere regionen sluit de eerste trombonist aan bij de trompet terwijl de tweede trombonist de taak heeft de trombone sectie met zijn akkoorden mooi bij elkaar te houden. De derde trombonist legt de verbinding met de zware jongens. Kortom een veelzijdig en spannend instrument. Ons orkest speelt veel lichte muziek en dan kun je lekker sliden en vibrato spelen met zo'n trombone.

De hoorn is van een heel andere slag. Delicaat met zijn heldere warme toon gaat hij, of zij natuurlijk,  met een mooie tegenmelodie door het hele stuk heen. Het is geen makkelijk instrument, maar het geeft wel veel voldoening als het lukt. Ben jij die persoon die toch wel graag deze instrumenten had willen bedwingen, maar nooit die stap heeft gezet? Ga het avontuur aan bij onze Muziekvereniging en volg een paar lessen om het instrument te leren kennen. Ben jij diegene die al eerder gespeeld heeft en eigenlijk best weer zou willen beginnen? Laat je niet tegen houden en kom Muziekvereniging BMOL 's-Graveland eens bezoeken op de repetitie op donderdagavond in 't Akkoord op de Kwakel in Kortenhoef naast de gemeentewerf.

Ga naar www.bmol.nl of bel 035-6835831 voor meer informatie. Om kaarten te bestellen voor ons voorjaarsconcert ga je naar www.bmol.nl

U bent van harte welkom.

PR commissie BMOL

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief