WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jugendstil in Kortenhoef
Kortenhoef, ma 20 februari 2012

Atelier Art to Join in Kortenhoef organiseert drie avonden, op 22 en 29 maart en op 5 april, die gewijd zijn aan Jugendstil.

persbericht

Cursus kunstgeschiedenis ‘Jugendstil’
22, 29 maart en 5 april

Gorter schreef in 1889 in zijn ‘Mei’ : een nieuwe lente, een nieuw geluid. Zijn lokroep leek beantwoord te worden door heel de wereld. Van Amerika tot diep in Rusland en zelfs in Australië brak de lente van een heel nieuwe vormentaal aan. Deze vormentaal is ronduit sprookjesachtig en spreekt meer dan honderd jaar later nog steeds tot de verbeelding.

Dit zal meer dan duidelijk worden in drie wervelende avonden waar deze periode centraal zal staan. Veel aandacht voor de schilders onder wie Jan Toorop en Alphonse Mucha, maar ook voor architecten zoals Victor Horta en Charles Rennie Mackintosh. Tijdens de avonden wordt de wereld van de Jugendstil verkend van plek tot plek; van de werkplaatsen van de École de Nancy en de nieuwe wijk Eixample in Barcelona tot een complete nieuwe stad in Scandinavië.

Drie avonden op reis in de wereld van de Jugendstil zullen bovendien tot gevolg hebben dat u daarna ook zelf steeds vaker zult ontdekken hoeveel van deze stijl zich nog in het alledaagse straatbeeld bevindt. Zo wordt het genieten, ontdekken en leerzame ervaringen opdoen te Kortenhoef in de lente van 2012.

22, 29 maart en 5 maart
Atelier Art to Join
Kortenhoefsedijk 86a
Kortenhoef
Kosten: € 55,00
Aanmelden: ingrid@art-to-join.nl of bellen 06 11321748
Aldwin.kroeze@gmail.com

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief