WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Achtergrond en Opinie
Wijdemeren, zo 12 februari 2012

Tijdens de nieuwjaarsreceptie ontstond bij Cor Koster en Liesbeth Siderius het idee om te schrijven over vrijheid en hoe relatief die is.

Overdragen van vrijheden

Waar een nieuwjaarsreceptie van de gemeente al niet goed voor is… Na uitwisseling van de beste wensen voor het nieuwe jaar spraken Liesbeth Siderius, raadslid voor de VVD, en Cor Koster, ambteloos burger, onder het genot van een glaasje rode wijn af om allebei een tekst van circa 1000 woorden te schrijven, onafhankelijk van elkaar, over welke vrijheden een burger wel of niet moet/kan/wil overdragen aan de (plaatselijke) overheid.

Gewoon, omdat schrijven leuk is en omdat je vaak pas een goed beeld van een bepaalde zaak krijgt als je er zelf iets over moet zeggen. Ze spraken ook af om de teksten pas naar elkaar toe te sturen als ze af waren. Het bleek dat ze een heel verschillende aanpak hadden: Liesbeth heeft veel meer de klassieke filosofische benadering en Cor de cijfermatige. Liesbeth zoomt in op de recente ophef over de zondagsrust en Cor op de APV. Lees hier het stuk van Cor Koster en hier de bijdrage van Liesbeth Siderius.

Meer achtergrond en opinie?

De beide stukken zijn vrij lang en graven diep. Misschien meer verhalen voor de zaterdagbijlage van de NRC, dan voor een vluchtig medium als de WWK. Wat vindt u hiervan? Moet de WWK meer van dit soort achtergrond- en opinieverhalen gaan publiceren en de dagelijkse berichtjes over muziekuitvoeringen, festiviteiten en de groene Kliko aan Twitter, de G&E en de lokale bladen overlaten? Of vindt u dat dit soort verhalen juist niet in de WWK thuishoren? Wij horen het graag van u.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief