WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vliegveldplannen Dood?
Loosdrecht, do 20 december 2012

De Gooi en Eemlander (Geen Herrie op de Hei) lijkt het pleit te hebben gewonnen. D66 en de PvdA verklaren de plannen met het vliegveld morsdood.

In de krant van vandaag staat weer een chocoladeletterkop boven een stuk van Eddie de Paepe voorop op het regiokatern:

PvdA en D66 zijn er klaar mee
Stop plan vliegveld in diepe la

Fractievoorzitter Barend Smit van D66 Hilversum verklaart dat hij het jammer vindt dat wethouder Lon Jooren het raadsvoorstel voor verlegging en verharding van de baan op het vliegveld heeft ingetrokken. Hij had het liever in de raad besproken om zo ook een duidelijk signaal naar de provincie af te geven. Desalniettemin raadt hij Lon Jooren aan om het hele plan te vergeten.
Hans Haselager (PvdA Hilversum) vindt hetzelfde. "Stop het plan maar in een heel diepe la." Wij willen niet om de twee jaar al die omwonenden overstuur maken." :vindt hij.

Haselager is ernstig teleurgesteld in college en raad van Wijdemeren. Hij vraagt zich zelfs af of Wijdemeren Ter Sype nog wel wil bouwen. HIj had een actievere rol van Wijdemeren verwacht toen de storm in Hilversum op stak. "Als dat plan serieus is, en het geeft in je buurgemeente behoorlijk wat gedoe, dan ga je toch samen op zoek naar een oplossing? Maar ze leggen nu alles op ons bordje. Echt heel raar." Hij sluit af met de constatering dat de PvdA helemaal klaar is met Wijdemeren. "Zoek het maar uit met je Ter Sype. Ze mogen die wijk bouwen."
Als HIlversum er maar niet bij betrokken wordt en "als er maar niets engs met het vliegveld gebeurt".

Vanavond is er gemeenteraad in Wijdemeren. Daar zal wethouder Jaap van Waveren, in wiens portefeuille dit dossier zit, ongetwijfeld reageren op de Hilversumse aantijgingen.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief