WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM: Winterse Wandeling
's-Graveland, ma 17 december 2012

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten organiseert op donderdag 30 december voor volwassenen een oliebollentocht.

persbericht

Winterse wandelingen op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland organiseert op donderdag 30 december voor volwassenen een ‘’oliebollentocht”, een pittige wandeling van ongeveer 6 kilometer. Op donderdag 3 en vrijdag 4 januari is de “Sporen in de winter” wandeling. Een spannende zoektocht voor het hele gezin. Beide tochten starten bij het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland.

Oliebollentocht

Volwassenen kunnen op donderdag 30 december het oude jaar uitluiden met een lekkere wandeling onder leiding van een gids. De winter kan sprookjesachtige plaatjes opleveren op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen en een bezoek in de het winterseizoen is dan ook de moeite waard. De gids laat u de mooiste plekjes zien en vertelt over de boeiende geschiedenis. Na afloop staat er een oliebol voor u klaar. Er zijn 2 startmomenten; om 11:00 uur en om 14:00 uur. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 5,- per persoon en niet-leden € 8,- per persoon.

Sporen in de winter

Ontdek de sporen in de winter. Welk dier heeft aan de dennenappel gegeten? En waar brengen de pootafdrukken in de sneeuw ons heen? Een spannende zoektocht op donderdag 3 of vrijdag 4 januari van 14.00 tot 15.30 uur. Deze wandeling is speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Je gaat met een gids op onderzoek uit. De kosten voor leden van Natuurmonumenten zijn: kinderen € 3,- en volwassenen € 1,50 per persoon. Niet-leden: kinderen € 5,- en volwassenen € 2,50 per persoon.

Startpunt en reserveren

Alle tochten starten bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Noordereinde 54b, ’s-Graveland. Er kan helaas een beperkt aantal mensen mee. Reserveert u daarom tijdig. U kunt boeken via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek , via het bezoekerscentrum, T (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag), of bij de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 (tijdens kantooruren).

Openingstijden bezoekerscentrum

Geopend van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 1ste Kerstdag en oudejaarsdag is het bezoekerscentrum gesloten. 2de Kerstdag en nieuwjaarsdag geopend vanaf 12.00 uur. Op 24 december sluiten we om 15.00 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief