WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
D66 Hsum: Toch geen Ter Sype
Hilversum, do 13 december 2012

D66 Hilversum heeft de kar gekeerd. Er is nu geen meerderheid meer voor aanpassing van het vliegveld om Ter Sype mogelijk te maken.

Er was, na jarenlang praten, in Hilversum een meerderheid voor de aanpasssing van het vliegveld, waarmee de weg zou worden vrijgemaakt voor de bouw van zeshonderd woningen in Nieuw Loosdrecht op Ter Sype. Dat zag er goed uit. Vanmorgen nog verwees wethouder Lon Jooren-van der Boor alle bezwaren. zoals aangewakkerd door de Gooi en Eemlander naar het rijk der fabelen. Zij deed dit in de aanloop naar de commissievergadering van dinsdag waar dit onderwerp op de agenda staat.

D66 nu ook tegen Ter Sype

Later vandaag maakte de grootste partij van Hilversum, D66, echter bekend dat die partij zich bedacht heeft en zich tegen de aanpassing en verharding van het vliegveld keert. Dit staat te lezen op de website van de Gooi en Eemlander. De meerderheid van de Hilversumse raad is daarmee tegen de plannen met het vliegveld. Daarmee wordt de bouw van Ter Sype vanwege de geluidszonering van het vliegveld onmogelijk. Er zou hoogstens misschien een klein deel gebouwd kunnen worden.
D66 Hilversum hecht aan het toeristische aspect van het huidige vliegveld met de grasbanen. Bovendien draagt het niet of zeer beperkt bebouwen van Ter Sype bij aan beperking van verkeer en geluid, aldus de partij.
En dat past weer mooi bij het persbericht van D66 van vorige week waarin de partij zich keert tegen de "Zuiderheideweg".

Groene Puntmutsen

GroenLinks organiseerde een email-petitie tegen het vliegveld. De Hilversumse raadsleden waren niet blij met de honderden identieke emails van burgers. Alleen D66 kon het wel waarderen. Andere partijen waren geïrriteerd door de actie van "de groene puntmutsen".

Gefeliciteerd

De woningzoekenden in Wijdemeren en de regio feliciteren de actiegroep Geen Herrie op de Hei en GroenLinks van harte met deze overwinning met de krachtige ondersteuning van de Gooi en Eemlander.
Tot nu toe is de Wijdemeerse politiek bijzonder stil geweest over deze kwestie, ondanks dat de G&E de laatste weken vol staat met stukken over deze kwestie, waarbij onverbloemd de kant van de Hilversumse en andere actievoerders/tegenstanders wordt gekozen. De enige Wijdemeerse politicus die zijn stem liet horen was René Voigt (DB), die dreigde zijn abonnement op te zeggen als de krant door zou gaan met de partijdige berichtgeving.

Omdat de WWK vrijwel alleen staat in deze kwestie zullen wij haar vanaf nu laten rusten, tenzij er buitengewone zaken zijn te melden.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief