WIJDEMEERSE WEBKRANT
Revitalisatie Meenthof
Kortenhoef, do 13 december 2012

Dinsdagavond presenteerde projectontwikkelaar Ed Heijstee plannen om winkelcentrum de Meenthof in Kortenhoef op te knappen.

Verloedering

In de commissie Ruimte en Economie gaf Ed Heijstee een korte presentatie van tien minuten over de plannen met de verloederde Meenthof. Een aantal eigenaren en winkeliers van panden op de Meenthof benaderden bouwbedrijf Aalberts uit Loodrecht met de vraag wat er moest gebeuren, omdat zij bang zijn voor het webblijven van klanten en waardevermindering van hun panden als er niets gebeurt. Aalberts nam de Weesper projectontwikkelaar Ed Heijstee in de arm, die een plan voor de renovatie ontwikkelde.

Gevoelige kwesties

Bij de presentatie van zijn plannen bleek hij geen rekening te hebben gehouden met enkele gevoelige kwesties uit het verleden, zoals de verplaatsing van de Dobber naar een andere locatie. Voor wethouder Gert Zagt was dat aanleiding om er even geruststellend op te wijzen dat de Dobber eigendom is van de gemeente, die contracten heeft afgesloten met enkele verenigingen, waaronder toneelvereniging DSO.

58 woningen en 80 parkeerplaatsen

In de plannen van Heijstee wordt het winkeloppervlak vergroot met 230 m2. Boven de winkels komen twee bouwlagen met 58 appartementen. Op een vraag van de PvdA gaf Heijstee aan dat daarbij ook zeker gedacht wordt aan seniorenappartementen, c.q. levensloopbestendige woningen. De parkeergelegenheid rond de Meenthof noemde Heijstee versnipperd. Hij ziet kans om aan de huidige parkeergelegenheid nog circa tachtig plaatsen toe te voegen. Parkeren zal in ieder geval wel op het maaiveld moeten gebeuren, want verdiept of in de hoogte is te duur.

Politiek kritisch

Theo Reijn (CDA) was kritisch over de commerciële levensvatbaarheid van een winkelcentrum met minder voedings-, maar meer andere winkels. Hij wees erop dat Ed Heijstee uit ging van cijfers uit 2007. "In deze tijd van verkopen via internet is dat twintig jaar geleden." :aldus Reijn. "Het is en blijft een boodschappencentrum."

Ook Dorpsbelangen was niet onverdeeld enthousiast. René Voigt wees erop dat de belangen van omwonenden en de huidige Meenthofbewoners niet in het gedrang mogen komen. Ook zag hij nog niet waar het geld van de gemeente vandaan zou meten komen, omdat er niets is begroot.

Dossier de Dobber

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief