WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Let's dance in het Jagthuis
Horstermeer, za 1 december 2012

Violiste Birthe Blom en pianist Thomas Beijer zijn zondag 16 december te gast in Het Jagthuis. Het zijn twee muzikale toptalenten.

persbericht

“Let’s dance”, viool-pianoduo in het Jagthuis

Violiste Birthe Blom en pianist Thomas Beijer zijn zondag 16 december te gast in Het Jagthuis. Het zijn twee muzikale toptalenten.


Birthe Blom

We gaan hier niet de lijst opnoemen met prijzen die beiden hebben gewonnen. U komt gewoon luisteren. Op het programma staat voor de pauze de Kreutzersonate van Beethoven. Nadat u de koek van het concert hebt geproefd worden er Spaanse dansen van De Falla en Roemeense dansen van Bartok gespeeld, en hoort u tango’s van Astor Piazzolla.

Voor Birthe Blom is de eerste keer dat ze in Het Jagthuis speelt, Thomas Beijer was met zijn ensemble The Amsterdam Chamber Soloists al eerder te gast. Birthe studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Lausanne, waar ze haar diploma’s met het hoogste cijfer afsloot. Behalve met Thomas Beijer treedt ze op als soliste bij orkesten en met haar pianotrio. Jaarlijks organiseert ze haar eigen kamermuziekfestival in Hoorn. Momenteel bespeelt Birthe de Stradivariusviool die ooit van Paul Godwin is geweest en een strijkstok die Herman Krebbers toebehoorde. Ook Thomas studeerde cum laude af in Amsterdam met een 10. Inmiddels bracht hij cd’s uit met werken van Brahms en Rachmaninoff. Behalve als pianist is Thomas actief als componist. Hij was verschillende keren te gast in De Wereld Draait Door. Nog dit jaar kunt u het duo Birthe Blom & Thomas Beijer in Het Jagthuis beluisteren. We beloven u: het wordt een feest!

Zondag 16 december 2012, aanvang 15.30 uur, entree 17 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

“Let’s dance!” Birthe Blom - viool & Thomas Beijer - piano

Beethoven (1770-1827) - Sonate nr. 9 opus 47, de ‘Kreutzer’-sonate
Adagio sostenuto - Presto
Andante con variazioni
Presto

Loevendie (1930) - Dance voor vioolsolo

De Falla (1876-1946) - Danza del Molinero
El Circulo Magico
Danza Rituel del Fuego

Bartok (1881-1945) - Roemeense dansen

Piazzolla (1921-1992) - Historia del tango
Bordel (1900)
Cafe (1930)
Nightclub (1960)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief