WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Speeltuin niet Verplaatst
Nederhorst den Berg, wo 29 augustus 2012

De Bergse speeltuin op de Dammerweg 13 blijft op de huidige locatie en wordt niet verplaatst naar het recreatieterrein achter De Blijk.

persbericht

Bergse speeltuin blijft op huidige locatie

De Bergse speeltuin op de Dammerweg 13 blijft op de huidige locatie en wordt niet verplaatst naar het recreatieterrein achter De Blijk. De gemeente wil het perceel waar de voormalige brandweerkazerne op staat graag verkopen. Door de speeltuin te verplaatsen kan deze grond mee verkocht worden, wat het perceel aantrekkelijker maakt voor woningbouw. Uit onderzoek blijkt echter dat verplaatsing van de speeltuin tot diverse problemen leidt en erg veel kosten met zich meebrengt.  

Gemeente Wijdemeren wil het strandje achter De Blijk en de natuur er omheen niet aantasten. Het is ook niet mogelijk om een veilige zwemplek voor kinderen te creëren of alleen tegen zeer hoge kosten. De hoge kosten rechtvaardigen de verplaatsing van de speeltuin niet, waardoor deze op de huidige locatie blijft bestaan. Het is de bedoeling dat op het perceel van de oude kazerne een twee-onder-een-kapwoning komt en hiervoor wijzigt de gemeente het bestemmingsplan. De speeltuin krijgt een nieuwe ingang aan de andere zijde van het perceel.

Samenwerking

De Bergse Speeltuinvereniging was betrokken bij de totstandkoming van het besluit en is inmiddels op de hoogte gesteld van de toekomstige plannen. Met de eigenaren van de naastgelegen percelen vindt overleg plaats over de benodigde aanpassingen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief