WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Klacht over Communicatie
Ankeveen, do 23 augustus 2012

Patrick Kreuning is verbaasd over de onverwachte plaatsing van vuilcontainers op de Herenweg in Ankeveen.

ingezonden brief

Communicatie kennelijk overbodig.

Tot mijn grote verbazing werden plots aan de herenweg nieuwe vuilcontainers geplaatst, containers met de opening aan de achterkant. Dit houdt voor de bewoners van de herenweg in dat zij naast de autoweg over te steken, ook nog rekening moeten houden met aanstormende fietsers. Op de weg zelf wordst al met de regelmaat van de klok te hard gereden, en kennelijk doet de gemeente er alles aan om het de bewoners zo onaangenaam mogelijk te maken. Zo werdt een 4-5 tal jaren terug ineens een paaltje geplaatst pal voor de ingang van de portieken. Als je daar nietsvermoedend uitloopt en je struikeld er over, dan lig je half op de weg, pal voor het aanstormende verkeer. Ook bij de nieuwe containersituatie is er met de bewoners geen communicatie geweest, men heeft het maar te pikken en te slikken. Ik kan wel vertellen dat ik destijds s middags bijna over het paaltje struikelde en als er dan net een auto had langsgereden, dan had ik er pal voor gelegen.

Is het nu echt teveel gevraagd om bewoners middels een briefje te waarschuwen? Moeten ook hier soms eerst ongelukken gebeuren?
De bewoners hebben geen eens inzage in de plannen gehad maar worden voor voldongen feiten geplaatst.

Saignant detail is dat er 2 groenafvalbakken naast de container geplaatst zijn. We wonen hier op redelijk kleine flats en we hebben binnenshuis geen ruimte om het afval te scheiden, ook glas verdwijnt bij buren regelrecht in de algemene containers. Ik ga zelf ook niet met 3-4 bakken binnenshuis zitten terwijl mijn balkon net groot genoeg is voor mijn maatje 46/47. Wat wil de gemeente hiermee bereiken?

Als het gaat om de veiligheid: vroeger had je nog een stoepje waar je op stond, nu sta je gewoon midden op het fietspad.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief