WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
J.A. Zeldenrijk
Wijdemeren, vr 27 april 2012

De heer J.A. Zeldenrijk uit Loosdrecht (56), Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

persbericht

J.A. Zeldenrijk

De heer J.A. Zeldenrijk uit Loosdrecht (56), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Zeldenrijk is eigenaar van cafetaria de Schakel. Al meer dan 40 jaar een begrip in Loosdrecht. Hier komt hij dikwijls in aanraking met mensen die een beperking hebben of die om een andere reden wel wat hulp kunnen gebruiken. De heer Zeldenrijk zet regelmatig acties op touw om hen een fijne tijd te bezorgen of een betere start in het leven te geven. Zo creëerde hij van  2000 tot 2006 een werkplek voor Arie, een jongen met het syndroom van down. Sinds 2001 verzorgt de heer Zeldenrijk het jaarlijkse boottochtje voor de jonge bewoners van verzorgingstehuis De Beukenhof. Eens per jaar hebben verstandelijk gehandicapten een marktkraampje in De Schakel om kaarsen voor het goede doel te verkopen. De heer Zeldenrijk leidt daarbij alles in goede banen. Al jaren bezorgt hij stiekem kerstpakketten bij mensen die het “minder” hebben. Hij legt ze neer, belt aan en weg is hij…. Ook de Loosdrechtse Volleybalclub ‘LOVOC’ rekent op de ondersteuning van de heer Zeldenrijk. Hij sponsort het jaarlijkse beachtoernooi, stelt gratis apparatuur voor de catering beschikbaar en regelt mensen die belangeloos in de bar/keuken staan.

In 2009 kwam de heer Zeldenrijk in aanraking met een jongen die een ernstige hersenbeschadiging heeft. Toen hij hoorde dat de jongen baat zou kunnen hebben bij dolfijnondersteunende therapie op Curaçao, zamelde hij op verschillende manieren geld in. De therapie bleek een succes en de jongen maakte een sprong in zijn ontwikkeling. Sindsdien zet de heer Zeldenrijk jaarlijks een actie voor de jongen op touw. Daarnaast zamelt hij sinds 2010 geld in voor de Stichting Tess. Een stichting die het voor kinderen met het syndroom van down, autisme of een andere al dan niet aangeboren verstandelijke en/of motorische beperking mogelijk maakt interactieve dolfijnondersteunde therapie bij het Curaçao Dolphin Therapy Center (CDTC) te ondergaan.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
index