WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
H.J. Vesters
Wijdemeren, vr 27 april 2012

De heer H.J. Vesters (71) uit Nederhorst den Berg, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

persbericht

H.J. Vesters

De heer H.J. Vesters (71) uit Nederhorst den Berg, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Vesters is een enthousiaste en sociale man die altijd klaar staat om anderen te helpen. Zo is de heer Vesters sinds 2007 lid van de verzekeringsraad van Agis: een adviesorgaan voor de directie en klanten van Agis. Waar hij misstanden signaleert of kan bijdragen aan een beter beleid, doet hij dat. Ook is hij vanaf 2006 lid van de Regionale Programmaraad, een adviesraad voor kabelexploitanten. Van 1996 tot 2000 was de heer Vesters voorzitter van de Woningbouwvereniging die destijds tot stand kwam om de bouw van Nieuw Walden in goede banen te leiden. In dezelfde periode was hij bestuurslid van de stichting Derdengelden. De heer Vesters is een liefhebber van ‘oude’ auto’s en van 2005 tot en met 2009 was hij secretaris van de Historische Automobiel Vereniging (HAV). Jarenlang was de heer Vesters werkzaam bij firma Bloksma in Almere en van 1990 tot 1994 was hij hier secretaris van de ondernemingsraad.

Eén van zijn hobby’s is zeilen en toen er een zeilinstructeur bij de zeilvereniging WSV De Spiegel uitviel, verving de heer Vesters hem. Bij Stichting De Zonnehof was de heer Vesters van 1988 tot 1990 lid van het adviesorgaan. Vanaf 2000 is hij samen met zijn vrouw mantelzorger voor zijn hulpbehoevende zoon en proberen ze een zo goed mogelijk leven voor hem te creëren. Een grote passie is het maken en restaureren van zonnewijzers. Van 1996 tot 1998 is de heer Vesters lid exposities bij de Zonnewijzerkring. Vanaf 2010 is de heer Vesters lid van de PME Panelraad: PME is het pensioenfonds van de Metalektro. FNV Bondgenoten is de grootste vakbond van Nederland en van 1991 tot 1996 is de heer Vesters hier secretaris. Tot slot is hij van 1990 tot 1992 lid geweest van Pax Cristi en regelde hij vakantieverblijven voor kinderen uit oorlogsgebieden.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
index