WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verkeer NdB Aangepast
Nederhorst den Berg, vr 16 september 2011

Wijdemeren past de verkeersmaatregelen in Nederhorst den Berg, voor het werk aan de Dammerweg, per direct aan als gevolg van de ervaringen tot nu toe.

Een weg afsluiten in lintbebouwing geeft altijd extra overlast. Dit keer is het de hoofdweg door Nederhorst die gereconstrueerd wordt en dus overlast veroorzaakt.

persbericht

Verkeersmaatregelen Nederhorst den Berg aangepast

Op maandag 12 september is de reconstructie van de Dammerweg in Nederhorst den Berg gestart. Tijdens het werk is de weg geheel afgesloten.

Op basis van de ervaringen van de afgelopen dagen en opmerkingen van inwoners hebben de gemeente, de aannemer en de politie de verkeersmaatregelen geëvalueerd en op een aantal punten aangepast.

De gemeente laat de volgende zaken per direct aanpassen:

  • de bebording langs de provinciale wegen bij de afslagen naar Nederhorst wordt aangepast. De verwachting is dat er dan minder verkeer toch nog probeert door het dorp te rijden.
  • in Nederhorst den Berg wordt tijdelijk een aantal drempels gelegd op wegen die nu als sluiproute worden gebruikt.
  • de plastic geleideblokken voor Albert Heijn worden vervangen door betonnen blokken, omdat die veel beter op hun plaats blijven liggen.

Geen parkeerverbod en omleidingroute door het dorp

De gemeente heeft besloten geen parkeerverboden in te stellen. Reden daarvoor is dat geparkeerde auto’s de snelheid op de sluiproutes juist drukken. Ook zal er geen omleidingroute door het dorp aangegeven worden. Reden daarvoor is dat dit sluipverkeer juist zal aanmoedigen. De verwachting is dat aanwonenden daar erg veel last van zullen ondervinden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
17 gr.
windkr. 3