WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB over commissie MZ
Wijdemeren, wo 7 september 2011

Ria Hennis (DB) liet de MZ commissievergadering van gisteren op zich inwerken en schreef een impressie over de vergadering.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de commissie Maatschappelijke Zaken van gisteren, 6 september 2011.

De eerste commissievergadering na het zomerreces. Onder het geluid van een werkelijke storm was het zomergevoel een heel eind weg. Opeens waren er ook zeven fracties in de vergaderzaal aanwezig, de storm bij de socialisten schijnt geluwd. We hebben nu dus ook een WIJ partij!!!!

Twee belangrijke onderwerpen op de agenda: Het Jeugdsportfonds, waar wij als DB, maar met name Ab Krook, zo hard voor gestreden hebben. De extra storting in dit fonds werd unaniem door de vergadering op de hamerstukken lijst geplaatst.
Ten tweede het meerjaren onderhoudsplan (MOP) van onze basisscholen. Door een extra voorziening zou dit MOP niet elk jaar weer een grote inspanning behoeven van de ambtelijke organisatie en dat was nu juist waar we naar streven.
In de Raad van 29 september praten we daar weer verder over.

Wat viel me op in deze commissie?
De commissies zijn vooral bedoeld om een discussie op gang te brengen, te luisteren naar elkaars menig en zodoende voldoende argumenten te verzamelen om een gedegen oordeel te kunnen geven in de Raad waar nu eenmaal de besluiten vallen.
Zo niet in de vergadering van gisteren. Volgens de voorzitter is uitwijding over een onderwerp uit den boze en uitsluitend bedoeld voor vragen aan de wethouders!!!! Daar zal nog wel eens over gesproken dienen te worden, want zo bevalt het niet.

Na het sluiten van de vergadering was er nog ruimte om met elkaar te praten over de herijking van het subsidie beleid. Het CDA verliet deze bijeenkomst omdat de gevraagde agenda voor dit onderdeel niet toegezonden was. Dit betreuren wij ten zeerste. Om een technisch foutje zo af te straffen is wel heel bizar.

Om 22.00 uur gingen we allemaal, alweer in de stromende gietregen, naar huis.

Ria Hennis
DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wisselend
16 gr.
windkr. 4