WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Info-ochtend Leesgroepen
Loosdrecht, wo 7 september 2011

Op woensdagochtend 14 september begint het nieuwe seizoen van De Bibliotheek met een Informatieochtend voor en over leesgroepen.

persbericht

Info-ochtend Leesgroepen

In september begint het nieuwe seizoen met activiteiten van De Bibliotheek met een Informatieochtend voor en over leesgroepen.

Op woensdagochtend 14 september is er in de vestiging in Wijdemeren om 10.30 uur een ochtend i.s.m. Stichting Senia en docente Yvonne Kiers.
Leesgroepen zijn populair. Ze bieden de kans mooie boeken te lezen, daar met anderen over te praten en (lees)ervaringen uit te wisselen.

Deze ochtend is Yvonne Kiers aanwezig. Zij begeleidt al jaren als docent leesgroepen en wil graag een nieuwe groep starten die onder haar leiding boeken gaat bespreken.

Daarnaast is er ook iemand van Stichting Senia. Senia richt leesgroepen op door heel Nederland. De groepen bestaan uit zes tot acht personen en lezen gemiddeld vijf boeken per jaar. Senia verzorgt voor deze titels achtergrondinformatie in de vorm van leeswijzers zodat de groep zelfstandig kan functioneren.

Er kunnen ook geschiedenisleesgroepen of groepen die engelse boeken lezen starten als daar voldoende belangstelling voor is. Op deze bijeenkomst zal een vertegenwoordiger van Senia de werkwijze van de leesgroepen uitleggen en zal Yvonne Kiers vertellen over haar manier van werken.

Daarnaast wordt besproken of de interesses van de aanwezigen overeenkomen zodat er één of meer leesgroepen gevormd kunnen worden. Zie voor meer informatie www.senia.nl.

Als u altijd al eens heeft willen deelnemen aan een leesgroep hoort u op deze ochtend alle mogelijkheden! De toegang is vrij en de koffie staat klaar.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wisselend
16 gr.
windkr. 4