WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dorpsbelangen Evalueert
Wijdemeren, do 1 september 2011

Dorpsbelangen evalueerde het DB-raadswerk van de afgelopen tijd. Joep Nuissl neemt gas terug en Vaart in de Vaart is niet onomstreden.

Joop Hennis liet ons weten dat de fractie- of bestuursleden van DB op de website een impressie gaan publiceren van de laatste openbare vergadering of de fractievergadering waaraan hij of zij heeft deelgenomen. De impressies zullen te zien zijn op de website onder de knop `Nieuws`.

ingezonden bericht

DorpsBelangen

Het was een goed idee van René Voigt om ons Dorpsbelangenwerk – ons dat zijn dan de fractie en de wethouders – eens te evalueren. We schreven allemaal een verhaal van maximaal twee A4-tjes, dat was dus toch een aardig boekwerkje, en dinsdagavond 30 augustus jl. zaten we rondom de tafel in De Herberg in Nederhorst den Berg.

Bij zo’n evaluatie neemt niemand een blad voor zijn mond en dat is maar goed ook. Het onderlinge vertrouwen is groot en dus werd het ondanks al die openhartigheid een aangename en inspirerende bijeenkomst. Veel conclusies werden niet getrokken, de belangrijkste waren dat we meer aandacht moeten schenken aan de onderlinge communicatie en het beeld van Dorpsbelangen naar buiten toe. Er komen vaste maandelijkse fractievergaderingen, het onderlinge E-mail verkeer wordt verbeterd en dat beeld naar buiten…tja, dat heb je eigenlijk niet helemaal zelf in de hand.

Actueel is de discussie over het project “Vaart in de Vaart”overigens ook onderdeel van het visiestuk “De kern van Wijdemeren”. De fractie stelde vragen vanwege de informatieavond, een beetje met in het achterhoofd dat er al het een en ander geregeld zou zijn. Wethouder Jaap van Waveren voelde zich (terecht) verrast en ontkende met kracht van argumenten achterdeurtjes gesjoemel.

Joep Nuissl, gedreven fractielid, heeft inmiddels zoveel hooi op zijn vork genomen, dat hij aankondigde zich te moeten beperken. Wij vonden dat jammer want wat hij doet hoeven wij niet te doen, zo is het toch. Joep zal op korte termijn zijn voorzitterschap van de commissie ruimte en economie neerleggen.

Co de Kloet
raadslid DB

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
19 gr.
windkr. 2