WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
En verder in de Raad...
Wijdemeren, vr 28 oktober 2011

Bij de mededelingen liet wethouder Jaap van Waveren weten dat de gemeente een verliespost van 1,1 miljoen euro op het Dorpscentrum Loosdrecht heeft.

Uit de dug-out


V.l.n.r. Joost Boermans (D66), Gerard Abrahamse (VVD), griffier Joop Ditmarsch, burgemeester Martijn Smit, Gert Zagt (DB) en Jaap van Waveren (DB).

Wij waren enige tijd door omstandigheden niet in staat om de raadsvergaderingen bij te wonen. De laatste keer dat wij daar waren zaten de wethouders achteraf in het donker aan een aparte tafel. Hun dug-out. Als zij het woord in de vergadering voerden deden zij enkel stappen voorwaarts in het licht, waarna zij hun woordje deden. Deze opstelling was er één van de vele waarmee geëxperimenteerd werd. Toch niet perfect, zo bleek gisteren.
Het college zit nu weer in de kring. Twee wethouders links en twee rechts van de griffier en de burgemeester. Benieuwd hoe lang dit stand houdt.

1,1 miljoen negatief

Wethouder Jaap van Waveren deelde mee dat er niet genoeg huizen zijn verkocht in het te bouwen Dorpscentrum van Loosdrecht, waardoor de bouw niet meer dit jaar gestart zal worden. Die vertraging kost Wijdemeren 1,1 miljoen euro op de grondexploitatie. Indertijd waarschuwde raadslid Van Waveren (toen DBL en oppositie) al voor het ontstaan van deze situatie.

Stan Poels


Stan Poels wordt gefeliciteerd door burgemeester Martijn Smit na zijn installatie als fractieassistent voor GroenLinks.

GL heeft er een fractieassistent bij, Stan Poels. Gisteravond werd hij door burgemeester Martijn Smit beëdigd, nadat hij had verklaard geen strijdige belangen te dienen en zich integer te zullen gedragen als raadslid. "Dat verklaar en beloof ik." : aldus Poels.

Twitter

Bij het agendapunt over de huisvesting van de scholen werd de zaal op het verkeerde been gezet door wethouder Joost Boermans. Er werd gesproken over een onderwerp dat niet meer in het voorstel stond, waarmee kennelijk de angel uit het voorstel was gehaald. Wat dat was werd niet duidelijk. Aansluitend deed de wethouder enige mededelingen over Twitter, waarbij zelfs de voorzitter op zeker moment verzuchtte dat hij niet meer wist waar het allemaal over ging. En wij ook niet.

Ultrakorte Agenda

Er stonden slechts twee punten op de agenda. Het gevolg was dat raad en publiek zich al om kwart over negen, nadat de vergadering gesloten was, op de drankjes, de worst, de kaas en de pinda's kon storten.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
11 gr.
windkr. 2