WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kick Off ICE is succes
Ankeveen, vr 21 oktober 2011

Afgelopen zondag vond in het clubgebouw van de Ankeveense IJsclub de officiële 'Kick-Off' plaats van de Ankeveense Musical Show ICE.

persbericht

Enthousiaste reacties na ICE ‘Kick-Off’

Na de geslaagde live-audities op 1 oktober, waarbij de zevenkoppige jury 12 talenten heeft geselecteerd voor een rol in de Musical Show ICE, vond op zondag 16 oktober in het clubgebouw van de Ankeveense IJsclub de officiële ‘Kick-Off’ plaats.

Alle spelers, zangers, dansers, danseressen, zangeressen, muzikanten en andere direct bij het project betrokken personen waren uitgenodigd voor deze feestelijke officiële start van ICE, het muzikale sprookje dat volgend jaar 27 april in Ankeveen opgevoerd gaat worden.


Suzan Voorn uit Kortenhoef was één van de winnende talenten die tijdens de Kick-Off liet zien en horen waarom zij was uitgekozen voor een hoofdrol in ICE.

Frank Senteur, voorzitter van de muziekvereniging, opende de ‘Kick-Off’ door met alle aanwezigen in de volle zaal het glas te heffen op een mooie en succesvolle productie. Vervolgens maakte het orkest zich op om twee stukken te spelen, waaronder Gabriella’s Song. Een schitterend nummer dat ook terug zal komen in de musical show ICE. De zaal reageerde enorm enthousiast, zodat dirigent Ronald de Haan nog een stuk uit de mouw toverde en zelfs nog een toegift gaf, waarmee het mini-concert werd afgesloten. Daarna was het belangrijke moment daar om de (hoofdrol)spelers en speelsters te introduceren en ze te vertellen welke rol ze in de musical gingen spelen. Een taak die was weggelegd voor juryvoorzitter en muzikaal leider Ronald de Haan.

Hoofdrolspelers in ICE

Ola de IJskoningin wordt gespeeld door Patricia Pos. Haar zus, Viennetta de IJsfee, wordt gespeeld door Liessanne Schenkkan. De rol van zonnegod Radius speelt Frits de Wit en de leidster van de ‘Musicus-ploeg’ Melodia wordt Lisa Torsing. Oscar de Hofnar gaat worden vertolkt door Peter Modderman, die terzijde wordt gestaan door Hofdame Hip-Hop, Fleur Lieverst. Sonja Buis, vertolkt als mandolinespeelster de rol van hofmuzikante Sonya. Hofzangeres Cantata is de getalenteerde Suzan Voorn, terwijl de rollen van de vertellers ‘Kletser & Kletser’ worden vertolkt door Arjan Boxelaar en Enno van Tulder van toneelvereniging DSO uit Kortenhoef. Tessa Willemsen en Patricia Franse gaan als zangeressen muzikale rollen vertolken in ICE. Het koor van All Directions zal eveneens meedoen aan ICE en datzelfde geldt voor de 9-man sterke formatie ‘Let But Sit’ die samen met het orkest van De Vriendschapskring een aantal nummers gaat spelen die ‘staan als een huis’. Ook de speciaal voor ICE aangetrokken ervaren regisseur Karel Schneider was aanwezig en hij kondigde al gelijk een veelbelovend repetitieschema aan.

Indrukwekkende optredens

Na de presentatie van de hoofdrolspelers lieten Frits de Wit, Liessanne Schenkkan, Suzan Voorn en Patricia Pos de zaal zien en horen waarom ze door de jury waren uitgekozen voor een rol in ICE. Ongelooflijk wat een talent er in de regio (en daarbuiten) aanwezig is. Na het diner-buffet werd er nog gezellig nagepraat over de musical die het uitgebreide team van spelers, muzikanten, kostuum- en decorontwerpers, grimeurs, licht- en geluidspecialisten volgend jaar in Ankeveen op het podium gaan zetten. Er moet nog heel veel gebeuren, maar ICE ligt perfect op schema. Wordt vervolgd! Kijk voor het laatste nieuws op www.vriendschapskring.nl en klik op ICE.


Een deel van de Cast tijdens de officiële ‘Kick-Off’ op 16 oktober. Rechts regisseur Karel Schneider.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
12 gr.
windkr. 2