WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gooilust en Trompenburgh
's-Graveland, do 6 oktober 2011

Natuurmonumenten organiseert bezoeken aan de buitenplaatsen Gooilust en Trompenburgh gecombineerd met de herfstige natuur.

persbericht

Natuurmonumenten neemt u mee naar Gooilust en Trompenburgh

In de herfst zijn de bossen in het Gooi op zijn mooist; dwarrelende blaadjes in allerlei kleuren en de mooiste paddenstoelen schieten uit de grond. Een echte aanrader dus om er lekker op uit te trekken.

Nieuw dit jaar is een de excursie ‘’Gooilust buiten én Trompenburgh binnen’’ op 29 oktober. Daarnaast zijn er verschillende herfstwandelingen onder leiding van een gids op 22 en 29 oktober en vrijdag 4 november. Daarbij staat onderweg een heerlijke lunch klaar bij Land en Boschzigt. Op 5 november is er een fotografieworkshop.

Gooilust buiten én Trompenburgh binnen

Op zaterdag 29 oktober kunt u genieten van de mooie herfst buiten en al het moois binnen in Trompenburgh onderleiding van een gids. Tijdens de wandeling op Gooilust laat de gids u genieten van de slingerpaadjes, waterpartijen. Vervolgens wandelen we naar de ernaast gelegen buitenplaats Trompenburg om gebruik te maken van de unieke gelegenheid om het buitenhuis te bezoeken. Het monumentale gebouw wordt maar enkele keren per jaar opengesteld voor publiek. De wandeling door Gooilust duurt ongeveer anderhalf uur en de rondleiding door het gebouw ongeveer een uur. Tijd: 10.00-12.30 uur. Kosten: leden € 9,50 en niet-leden € 13,50.

Wandelen over slingerpaadjes

Op zaterdag 22 en 29 oktober en vrijdag 4 november is er een dagwandeling van 17 km. Samen met een ervaren gids wandelt u over zes buitenplaatsen. Statige huizen met parkachtige bossen bieden u een kijkje in het ‘rijke’ verleden. Halverwege staat een biologische lunch klaar op tuinderij ’Land- en Boschzigt’. Tijd: 10.00-16.00 uur. Kosten: leden € 21,50 en niet-leden € 26,50.

Fotografieworkshop

Altijd al eens de natuur vast willen leggen met uw fotocamera, maar lukt het u nooit zoals u zou willen? Maak dan gebruik van de workshop op zaterdag 5 november. Na een stukje theorie over de techniek door twee ervaren natuurfotografen, wordt de theorie in de praktijk gebracht. Na afloop worden de foto’s besproken en krijgt u een handleiding mee naar huis. Tijd: 10.00-14.30 uur. Kosten: leden € 20,- en niet-leden € 25,-.

Reserveren en startpunt

Voor alle excursies is vooraf reserveren nodig in verband met een beperkt aantal plaatsen. Dit kan via Bezoekerscentrum ’s-Graveland, Noordereinde 54b te ’s-Graveland, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55, of via www.natuurmonumenten.nl.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt, nattig
14 gr.
windkr. 6