WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijde- en Goedemeren: Sport
Wijdemeren, wo 5 oktober 2011

Wijdemeren en de stichting Goedemeren gaan samen kinderen uit Wijdemeerse bijstandsgezinnen de kans te geven om te sporten.

persbericht

Gemeente en stichting Goedemeren aangesloten bij Jeugdsportfonds Wijdemeren laat geen kind aan de kant staan

Gemeente Wijdemeren en de stichting Goedemeren zijn een bijzondere samenwerking gestart om kinderen uit Wijdemeerse bijstandsgezinnen de kans te geven om te sporten. De kick-off van het sportproject ‘Laat geen kind aan de kant staan’ vond plaats op maandag 3 oktober in watersportcentrum Ottenhome in Kortenhoef. 

In Wijdemeren leven circa 100 kinderen tot 18 jaar in gezinnen die moeten rondkomen van een laag inkomen (max. 110% van de bijstandsnorm). Deze gezinnen hebben vaak geen geld voor een sportuitrusting of de contributie van een sportclub. De gemeente Wijdemeren en de Stichting Goedemeren laten deze kinderen niet aan de kant staan en hebben zich aangesloten bij het Jeugdsportfonds Noord-Holland om deze gezinnen met een bedrag van maximaal 225 euro per jaar per kind financieel te ondersteunen.

Stichting Goedemeren

De gemeente Wijdemeren heeft 10.000 euro beschikbaar gesteld om de start van het project te realiseren. Dit is niet toereikend om alle kinderen binnen de doelgroep drie jaar lang te laten sporten. De gemeente is dan ook zeer verheugd dat de nieuwe Stiching Goedemeren extra fondsen gaat werven bij particulieren en het bedrijfsleven in Wijdemeren. Particulieren en bedrijven die het initiatief financieel willen ondersteunen kunnen contact opnemen met de Stichting Goedemeren.

Aanmelden

Aanvraag voor een bijdrage uit het Jeugdsportfonds kan straks alleen gedaan worden door een intermediair in de omgeving van het kind, zoals een leraar of een maatschappelijk werker. Het geld gaat direct naar de sportvereniging of sportwinkel en komt niet in handen van de ouders of het kind. Het Jeugdsportfonds Noord-Holland zal de regeling in Wijdemeren uitvoeren.

Naar verwachting zullen in de loop van 2012 de eerste kinderen ‘gratis’ kunnen sporten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
18 gr.
windkr. 3