WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sinterklaastoernooi Judo
Nederhorst den Berg, di 29 november 2011

Afgelopen zondag hield Judoclub Nederhorst het jaarlijkse Sinterklaastoernooi voor kinderen van vijf tot zestien jaar.

ingezonden bericht

Verslag Sinterklaastoernooi
Judoclub Nederhorst 2011

Op zondag 27 november 2011 in Sporthal de Blijk in Nederhorst den Berg waren om 9:15 al 31 jongens en meisjes van 5 tot 16 jaar aanwezig. Het was weer tijd voor het jaarlijkse Sinterklaastoernooi van Judoclub Nederhorst.

Er werden dit jaar wedstrijdjes gespeeld op 2 matten. Op de ene mat was onze vaste trainer Lauro Gigli scheidsrechter, op de andere Max de Boer, hij is de meest ervaren judoka van de club en te sterk geworden om zelf mee te doen met het toernooi. Ook Ryan Pouw is een hele ervaren judoka en hij hielp mee als jurylid. De vader van Mathijn verzorgde dit jaar de EHBO, er waren wel wat tranen, maar gelukkig geen ernstige dingen. Allen bedankt voor hun hulp tijdens het toernooi.

Na het Hajime (de wedstrijd begint) van de scheidsrechter begon er steeds een wedsrijd. Er waren hele mooie worpen te zien, je kunt merken dat de kinderen veel leren tijdens de wekelijkse judotrainingen op vrijdagmiddag. Tijdens de wedsrijden werden koka’s, Yuko’s, Waza-ari’s en soms een ippon behaald, dit is de judo puntentelling. Het Sore-Made (de wedstrijd is afgelopen) beëindigde steeds een partijtje.

Er waren 6 poultjes, ingedeeld naar gewicht, leeftijd en kunnen. Hier vermeld zijn steeds de 3 winnaars van de poultjes. Zij kregen een beker en de andere kinderen een medaille, allen dit jaar met een heel leuk sinterklaaslogo erop. De judoka’s kregen ook nog een grote speculaaspop, pepernoten en een tas met nog meer snoep erin. Dit alles werd uitgedeeld door 2 heuse Pieten en natuurlijk werden er ook sinterklaasliedjes gezongen door de kinderen.

1e plaats: Joep, Binne, Quinten, Camiel, Daan, Tjerk

2e plaats: Jacob, Gijs, Jort, Mathijn, Juna, Bibian

3e plaats: Tycho, Olivier, Kenn, Eva, Tom te W, Tijn

We willen hierbij ook onze sponsoren bedanken die door hun bijdrage dit toernooi mogelijk hebben gemaakt: Bakkerij de 7 Heerlijkheden, Jumbo supermarkten, Schildersbedrijf Ron Doorn, huurmijkilometervrij.nl, T&O auto’s, Installatiebedrijf Gebr. Dijs, Personal Assistant 4U, Harry Bakker Saxofoons, Makelaardij Frank Vermeulen, Cito Transport, 123inkt.nl, Thais specialiteiten restaurant Thai Faa Faet en Hoveniersbedrijf Gé Leurs.

Lijkt judo je ook een leuke sport, kom dan gerust eens kijken op vrijdagmiddag in sporthal de Blijk te Nederhorst den Berg, voor meer informatie mail naar heddavuyk at hotmail.com.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
10 gr.
windkr. 4