WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Maatschappelijke Stages
Nieuw Loosdrecht, ma 28 november 2011

De coaches die scholieren gaan begeleiden in hun maatschappelijke stage werden vorige week getraind in de bibliotheek in Loosdrecht.

persbericht

Maatschappelijke stagiaires ondersteunen Wijdemeerse verenigingen

Op woensdagavond 23 november was er in de bibliotheek in Loosdrecht een speciale bijeenkomst voor de coaches die Wijdemeerse scholieren bij hun maatschappelijke stage in de gemeente gaan begeleiden. De coaches kregen van de gemeente Wijdemeren een speciale training aangeboden zodat ze de scholieren zo goed mogelijk kunnen bijstaan. Inmiddels lopen er al 25 leerlingen hun maatschappelijke stage bij verenigingen, sportclubs en ambachtelijke organisaties in Wijdemeren.

Bij de ijsclub in Nederhorst gaan elf stagiaires aan de slag. Ook bij de sinterklaasintocht van Loosdrecht is er beroep gedaan op de stagiaires. Daarnaast hebben veel leerlingen hun weg al gevonden naar de shetlanderij in Loosdrecht. De andere activiteiten die op www.StageRage.nl en www.wijdemeren.nl staan, zijn door leerlingen vaak bekeken.

Waardevol voor verenigingen

Tijdens de speciale bijeenkomst in de bibliotheek wisselden verenigingen ervaringen uit en werd het snel duidelijk hoe waardevol de maatschappelijke stagiaires zijn voor de vitaliteit van verenigingen. Ook werden er afspraken gemaakt en eventuele samenwerking besproken. Inmiddels zijn er 20 verenigingen extra bijgekomen.

Over de maatschappelijke stage

Alle leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn vanaf dit schooljaar verplicht een maatschappelijke stage te lopen. De stage is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk op het gebied van cultuur, vrije tijd, zorg, educatie, ambacht, natuur en (water) sportactiviteiten. Voor verenigingen, instellingen en bedrijven in Wijdemeren ontstaan er kansen om jongeren te werven én te behouden, want het streven is natuurlijk dat jongeren ook na hun stage actief blijven. De gemeente Wijdemeren vindt het belangrijk dat er in de toekomst meer vrijwilligers komen en biedt ondersteuning in de begeleiding van maatschappelijke stagiaires door een zogenoemde combinatiefunctionaris. Met het project ‘Wijdemeren kun je leren’ wordt het voor de Wijdemeerse jongeren mogelijk om in hun eigen woonomgeving een stageplek te vinden. 

Informatie?

Verenigingen die meer informatie willen over de mogelijkheden van maatschappelijke stages, kunnen contact opnemen met combinatiefunctionaris Hetty Kastelein.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3