WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sterrenwachter wint Schaken
Wijdemeren, za 26 november 2011

Na vorig jaar won de Sterrenwachter, basischool in Loosdrecht, opnieuw het schoolschaaktoernooi.

ingezonden bericht

Sterrenwachter prolongeert titel

Na vorig jaar overtuigend gewonnen te hebben deed de Sterrenwachter weer met de nodige teams mee aan het schoolschaaktoernooi.

In de finale waren zij met twee teams vertegenwoordigd, de andere teams kwamen van de St. Antonius, de Jozefschool, de Linde, de Curtevenne en de Warinschool.
Het werd een zeer spannende finale waarbij de twee debuterende scholen, de Warin en de Linde lieten zien de nodige talentvolle schakers in huis te hebben, logisch ook, op beide scholen wordt schaakles gegeven. Uiteindelijk werd de Lindeschool 4e van de 20 teams die dit jaar deelnamen aan het schaaktoernooi, de Warinschool werd zelfs 3e. Maar de Curtevenne deed het nog iets beter, vooral doordat het 4e bord regelmatig de tegenstander versloeg met het al om bekende herdersmat.

De regels waren soms nog wat moeilijk voor de kinderen, zo waren er kinderen bij die mat gezet werden en dan dachten nog te mogen rokeren. Dat mag dus niet. De Sterrenwachter werd met het eerste team overtuigend winnaar, in de finale welke uit 24 partijen bestond verloren zij maar 2 potjes.

De organisatie was weer in de vertrouwde handen van Patrick Kreuning en zijn assistent, Johan Verburg. In de voorrondes waren Gabri van de Schootbrugge en Theo Verbeek ook nog bereid gevonden te assisteren, terwijl Petra Rakke regelmatig bezig was met het uitdelen van het drinken en de koeken. De heer Joep Frijdal wordt ook nogmaals bedankt, naast de openingsspeech twee weken geleden was hij gisteren ook bereid de bekers uit te reiken aan de 4 gelukkige winnaars.

In maart gaan de Sterrenwachter en de Curtevenne met hun teams weer naar de regionale finales in Amersfoort. Van de Sterrenwachter wordt met name heel veel verwacht als titelhouder. Ze hebben nu schaakklokken in bruikleen om nog even te oefenen. Een en ander was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de onmisbare steun van de sponsoren: Oogmerk Briljant, Berko, Smallenburgh verf en behang, Rijwielhandel W. de Jongh, The kids en de Jumbo die dit jaar de limonade en koeken sponsorde.

Volgend jaar wordt in november het 8e wijdemeerse schoolschaaktoernooi gehouden, dan in de OBS de Linde te Loosdrecht, voor de finale wijken we dan vervolgens weer uit naar Nederhorst den Berg.
Hopelijk tot dan.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
10 gr.
windkr. 3