WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA: Motie Logopedie
Wijdemeren, za 26 november 2011

Het Gewest wil op 1 januari de preventieve logopedie op basisscholen opheffen. De Wijdemeerse raad is daar tegen.


De schrijvende pers. V.l.n.r. Herman Stuijver (lokale bladen), Casper van den Broek (G&E) en Rik Jungmann (WWK).

Het CDA had vooraf aangekondigd om met een motie stelling te nemen tegen het besluit van het gewest om per 1 januari te stoppen met preventieve logopedie op basisscholen voor kinderen van 4 tot 6 jaar, maar dat besluit pas in te voeren na afloop van het schooljaar.

Wethouder Joost Boermans ontraadde de motie. Hij voerde aan dat de raad van Wijdemeren niet gaat over besluiten die het gewest neemt. Ook voorzag hij problemen in de personele sfeer en sociale regelingen als Wijdemeren zich zou mengen in het besluit van het gewest. Joep Frijdal (VVD) liet voor alle duidelijkheid weten dat hij zich, als vertegenwoordiger van Wijdemeren, niet met een boodschap naar het gewest zou laten sturen. "Ik zit daar zonder last en ruggenspraak." Voor alle duidelijkheid het gaat om preventieve logopedie, het screenen van kinderen om te ontdekken of zij spraakproblemen hebben die behandeld moeten worden. De reguliere logopedie loopt gewoon door.

Het argument van het CDA en andere voorstanders van de motie was o.a. dat het een slechte zaak is om midden in het schooljaar een dergelijke maatregel te nemen. Toen uit de DB fractie het geluid kwam dat men verdeeld zou stemmen steeg daarmee de kans dat de CDA-motie aangenomen zou worden.

Bij de stemming bleek dat ook de VVD verdeeld was. Voor de motie stemden 13 raadsleden. Tegen stemden vijf raadsleden, te weten Joep Frijdal (VVD), Joep Nuissl (DB), René Voigt (DB), Emile Bakker (DB) en Miep van Hattem (DB). Na de stemminge zegde wethouder Boermans toe om met het resultaat van de stemming aan de slag te gaan en het besluit van het gewest ter discussie te stelln.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
10 gr.
windkr. 3