WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WoZo en Horeca op Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, vr 25 november 2011

De Van Sypesteyn-Stichting en de B.V. Schutse i.o. willen gaan samenwerken in de exploitatie van Sypesteyn, het terrein van De Schutse en de poortgebouwen.

persbericht

Intentieverklaring getekend
Op landgoed Sypesteyn ook woon-zorgcentrum en horeca

Donderdag 24 november is een intentieverklaring getekend waarbij de Van Sypesteyn-Stichting en de nog op te richten B.V. Schutse te kennen geven te willen samenwerken in de exploitatie van Kasteel-Museum Sypesteyn, het aanpalende terrein van het voormalige restaurant De Schutse en de poortgebouwen.


V.l.n.r. Frans Kastelein (Sypesteyn) en Frans Blankert (Schutse) tekenden de intentieverklaring.
Op de achtergrond (v.l.n.r.) John Vork (Schutse), Erik Nanninga Schutse), Dirk Schoenmaker (Sypesteyn), René de Vries (Sypesteyn) en Lia Moote (Sypesteyn).

B.V. Schutse gaat op het landgoed zorg- en dienstverlening opzetten voor mensen met een verstandelijke beperking, en daar tevens horeca- en andere activiteiten ontplooien, waaronder medegebruik van het kasteel voor vergaderingen en trouwerijen. De Van Sypesteyn-Stichting zal verantwoordelijk zijn voor bezoek, rondleidingen en tentoonstellingen in het kasteel en de historische tuin.

Het ligt in de bedoeling dat realisatie van de plannen gefaseerd zal geschieden. In 2012 worden de zorgwoningen en een restaurant gebouwd, in 2013 zijn die operationeel, terwijl in 2014 de nieuwe opzet geheel volgens plan moet functioneren.

De geplande samenwerking zal naar verwachting een einde maken aan de zwakke financiële situatie waarin Sypesteyn momenteel verkeert, en zorg dragen voor een gezonde exploitatie van het Kasteel-Museum met zijn belangrijke collecties Loosdrechts porselein en schilderijen en zijn fraaie historische tuinen. Op de korte termijn echter blijft de steun die momenteel via een grote fondsenwervingsactie wordt gezocht nog van essentieel belang voor de financiën van Sypesteyn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
10 gr.
windkr. 4