WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sint in Nederhorst
Nederhorst den Berg, za 19 november 2011

Tegen vier uur steeg de spanning in Nederhorst den Berg. Sinterklaas zou om vier uur aankomen. Er waren een paar honderd kinderen.

De massa kinderen met hun ouders groeide snel aan. De nervositeit steeg tot grote hoogte. Burgemeester Martijn Smit drentelde zenuwachtig heen en weer en deed zijn ambtsketen om toen het moment van de aankomst echt heel nabij was. Willie Das interviewde de omstanders, onder wie het dweilorkest Geen Hofkapel uit Kortenhoef dat voor de muziek zorgde, de burgemeester en uw redacteur. Af en toe viel het geluid weg, hetgeen de spanning nog wat verhoogde.


Burgemeester Martijn Smit met Willie Das.

Tegen vieren kwam Amerigo, het paard van Sinterklaas, aan samen met een kleine witte pony. Er scheurden plotseling Zwarte Pieten in een rode speedboot over de Vecht. Het teken dat Sinterklaas nu echt in de buurt was. Daar kwam de boot van Sinterklaas statig om de hoek van de Vecht, volgepakt met Pieten en natuurlijk met Sinterklaas, die vrolijk zwaaide naar alle kinderen op de oever.

Nadat de boot was afgemeerd aan de Loswal heette burgemeester Martijn Smit Sinterklaas van harte welkom in Nederhorst. Hij informeerde of Sinterklaas zijn verhuizing naar het dorp inmiddels had verwerkt in het Grote Boek, na enig heen en weer gepraat bleek dat het geval. Willie Das verbaasde zich erover dat de Zwarte Pieten vertelden dat zij konden schaatsen en dat zij dat in Madrid geleerd hadden. Zij nam met de Pieten het Hollandse kookboek door. Welke kleur heeft hutspot, zuurkool, boerenkool? De Pieten wisten het antwoord feilloos te geven.

Na enige tijd zette de stoet zich in beweging in de richting van de tent waar binnenkort de ijsbaan gehuisvest wordt.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
8 gr.
windkr. 2