WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wethouder over de Fraude
Wijdemeren, do 17 november 2011

Wethouder Joost Boermans reageert op het artikel over de boekhoudfraude bij Villa Primair. Hij wist al begin dit jaar dat er iets speelde.


Wethouder Joost Boermans

ingezonden brief

Geachte redactie,

Graag reageer ik hierbij op het artikel op de Wijdemeerse Webkrant over de fraude bij Villa Primair. U schrijft onder andere: "Voorzover ons bekend is de kwestie (nog) niet door de Wijdemeerse raad met onderwijswethouder Joost Boermans besproken. Men lijkt zich te houden aan de "prudente" omgang met de feiten zoals door Villa Primair gevraagd." Ook stelt u dat de colleges van Burgemeester en Wethouders van de betreffende gemeente kort voor de zomer zijn geïnformeerd.

Deze constatering klopt niet.
Laat ik het toelichten. In het begin van dit jaar ben ik geïnformeerd over mogelijke boekhoudkundige fraude bij de -sinds september 2010 opgerichte- Stichting Villa Primair. Dat was informatie waarvan ik vond en vind dat deze niet onder pet mag en kan blijven. Daarom heb ik o.a. het college van Wijdemeren geïnformeerd en voorafgaand aan de eerst volgende commissievergadering Maatschappelijke Zaken, de leden van de verschillende politieke fracties. Voor de duidelijkheid, op dat moment was er nog geen sprake van feiten.

De -in oktober 2010 aangestelde- directeur-bestuurder van de Stichting Villa Primair heeft direct een onafhankelijke organisatie en ook de onderwijsinspectie ingeschakeld om nader feiten onderzoek te doen. De commissie maatschappelijke zaken van Wijdemeren is vervolgens, wederom vertrouwelijk, in de zomer (juli) schriftelijk geïnformeerd over de eerste bevindingen. In de openbare commissie van oktober jl. heb ik mondeling aangegeven dat er half november een vervolgafspraak met Villa Primair staat waarna ik de commissie verder openbaar zou informeren.

Maandag 31 oktober werd ik echter geïnformeerd dat de directeur-bestuurder van Villa Primair op 1 november een persconferentie zou geven. Dat was voor mij aanleiding om aansluitend een brief naar de raad te sturen. Deze brief is hieronder weergegeven en reeds in het bezit van alle fracties aangezien deze bij de raadstukken van november zit. (Brief blad 1, brief blad 2 red. WWK) Ik verwacht in december of januari wederom met de commissie over Villa Primair te spreken. Verder hecht ik eraan om aan te geven, zoals u ook terecht stelt, dat de geconstateerde boekhoudkundige fraude geen enkele relatie heeft met de voormalige Stichting Primair waar de gemeente Wijdemeren aan deelnam.

Tenslotte, de inzet van mij als wethouder Onderwijs is en blijft opkomen voor de belangen van onze openbare scholen, leerlingen en het personeel. Onderdeel daarvan is (verscherpt) toezien op de financiële situatie van de Stichting Villa Primair en haar deelnemende scholen.

Mocht u nog verdere vragen hebben, dan ben ik altijd bereid tot commentaar.

Met hartelijke groet,

Joost Boermans
Wethouder Onderwijs
& Vice-voorzitter van het gemeenschappelijk wethoudersoverleg Villa Primair

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
3 gr.
windkr. 1