WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Informatiemarkt Ouderenzorg
Wijdemeren, za 12 november 2011

Op 25 november organiseert het CDA samen met de ouderenbonden KBO, PCOB en ANBO een informatiemarkt over ouderenzorg in Wijdemeren.

persbericht

voor ouderen, hun familie en mantelzorgers

Informatiemarkt Ouderenzorg in Wijdemeren

Vrijdagmiddag 25 november a.s. van 13.30 - 17.00 uur organiseert het CDA Wijdemeren in samenwerking met de gezamenlijke ouderenbonden van Wijdemeren KBO, PCOB en ANBO een informatiemarkt over ouderenzorg in Wijdemeren. De drie hoofdthema's van deze middag zijn Participatie, Wonen en Zorg. De bijeenkomst wordt gehouden in Partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen en is voor iedereen gratis toegankelijk.


Sabine Uitslag
Tweede Kamer
CDA

Joost Boermans
Wethouder Soc. Zaken
D66

Martin Vredenduin
Voorzitter WMO Raad
Wijdemeren

De veranderingen in de zorg volgen elkaar in snel tempo op. Deze middag wordt uitleg gegeven over de recente en komende wijzigingen en het zorgaanbod in de verschillende kernen van Wijdemeren. De Wijdemeerse ouderen, hun familie en mantelzorgers worden in één middag bijgepraat en kunnen in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de politiek en zorgaanbieders. Er is volop ruimte voor discussie en (individuele) vragen.

Participatie, wonen, zorg

Ondanks alle veranderen is het van belang dat ouderen normaal kunnen blijven deelnemen aan het lokale maatschappelijke leven, op een passende manier kunnen wonen en daarbij de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Er zijn veel organisaties en instellingen die activiteiten, hulp of zorg aanbieden die lang niet allemaal bekend zijn. Om het aanbod zo concreet mogelijk te maken, wordt de hele middag een informatiemarkt gehouden waar de bezoekers terecht kunnen met hun vragen.

Informatiemarkt

Deelnemers aan de informatiemarkt zijn o.a. Amaris De Kuijer en Zuiderheide, Buurtzorg Wijdemeren, Zorgbelang Noord-Holland, Vrijwillige Thuiszorg en Mantelzorg, Cura Thuiszorg, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, Klussenteams en Ouderenadviseurs van Versa Welzijn. Ook de ouderenorganisaties ANBO, KBO en PCOB zijn vertegenwoordigd. Er wordt o.a. hulp geboden bij het invullen van de voor Wijdemeren nieuwe website 'Bereken uw recht'.
Organisaties/instellingen die ook willen deelnemen aan de informatiemarkt, kunnen een mailtje sturen naar info@wijdemeren.cda.nl.

In gesprek met…

Tweede Kamerlid Sabine Uitslag, Wethouder Joost Boermans en Martin Vredenduin, voorzitter van de onlangs geïnstalleerde WMO Raad Wijdemeren verzorgen een presentatie en gaan in gesprek met de bezoekers.

Pendelbus

De bus van Wijdemeren Tours haalt bezoekers die zelf geen vervoer hebben op en brengt ze weer terug. Vertrektijden heen: De Kuijer, Nederhorst den Berg om 12.45 uur, Emtinckhof, Loosdrecht om 13.15 uur en Parklaan, Kortenhoef om 13.30 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
10 gr.
windkr. 3