WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Groen 's-Graveland?
's-Graveland, ma 7 november 2011

Twee ingezonden brieven over de plannen met het verkeer in 's-Graveland. Moeten verbrandingsmotoren verbannen worden?

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

In aanvulling op mijn vorige stukje. Laten we eens van problemen kansen maken. Als bewoners graag minder verkeer voor de deur hebben kan ik dat goed begrijpen. Maar nu leggen ze het probleem bij anderen op de stoep. Immers zodra zij in hun auto stappen (en dat doen zij vele malen per dag) zijn zij onderdeel van het probleem geworden. Dus: voor wat hoort wat. We gaan dit zaakje gezamelijk klaren.

De bewoners van Kortenhoef en 's-Graveland zien af van het bezit van een auto. Daarvoor in de plaats krijgen ze een algeheel verbod op verkeer met een verbrandingsmotor. Per twee huishoudens wordt 1 Greenwheels electrische auto ter beschikking gesteld. Ze mogen een electrische scooter of fiets hebben natuurlijk. Tevens krijgt elk huis verplicht een zonnepanelen dak. De energie die meer wordt opgewekt dan het huishouden nodig heeft wordt aan de gemeente ter beschikking gesteld om er het electrisch openbaar vervoer en de Greenwheel auto's mee op te laden. Er komen twee hoogfrequente buslijnen met een busstation ter hoogte van de Smidsbrug. Een lijn van Station Hollandse Rading, via Loosdrecht en 's-Graveland naar station Naarden Bussum en een lijn van station Hilversum naar Station Weesp. Het zijn bijzondere bussen: door Wijdemeren rijden ze als trolleybus, de stukken door de aanpalende gemeenten rijden ze als hybride. De bussen worden zo gemaakt dat er een roll on roll off systeem is voor electrische invalidenwagens en een aanhanger voor fietsen.

De bedrijventerreinen in de buurt worden gesloten. Nieuwe woonwijken in Wijdemeren worden uitsluitend volgens dit principe ingericht. Het beleid zou geleidelijk aan naar de overige delen van de gemeente uitgebreid kunnen worden. Ik denk dat Kortenhoef / 's-Graveland een zeer aantrekkelijke buurt gaat worden om te wonen. Geen herrie, veel ruimte in de wijk om lekker buiten te spelen. Aantrekkelijke recreatiemogelijkheden. Ideaal voor jonge gezinnen en voor ouderen. Kortom laten we van een probleem een kans maken. Maar niet dit goedkope NIMBY beleid zoals nu dreigt te worden uitgevoerd. Het verkeer is er en gaat in het huidige voorstel de bewoners van Nederhorst den Berg en Hilversum het leven zuur maken. Met mijn voorstel gaan we echt wat doen aan de vermindering van de verkeersbelasting.

Oscar Lopes Cardozo
Kortenhoef



Helemaal eens met de heer Oscar Lopes Cardozo.

Maar... in de situatie zoals door hem omschreven of de huidige situatie zal hoe dan ook toch de snelheid er uit moeten. Die snelheden liggen met name in de rustige uren veel te hoog.

Voor een groene golf of flitspalen is geen geld dus dan toch maar wegversmallingen door plantenbakken. Beter iets dan niets.

Ella Blom
's-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
12 gr.
windkr. 3