WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Steenvoorden over de PvdA
Wijdemeren, di 8 maart 2011

Ben Steenvoorden, raadslid voor de PvdA, reageert op het bericht over de splijting van de raadsfractie. Hij zet een paar dingen recht.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Omdat ik geen kolen op het vuur wil gooien heb ik enige dagen getwijfeld of ik wel wilde reageren op het artikel op de WWK. Omdat er feitelijke onwaarheden in staan heb ik besloten dat wel te doen. Ik zal me beperken tot die feiten en niet ingaan op veronderstellingen, hoe aanlokkelijk ook.

  1. Niet de steunfractie en ik zijn als eerste met een persbericht naar buiten gekomen maar het bestuur. Daarop hebben wij ook een persbericht verstuurd.
  2. Er is door mij, noch door de partij ooit een geheim van gemaakt dat ik geen fractievoorzitter zou worden. De partij wilde mij als lijsttrekker. Ik heb direct aangegeven dat ik er tijdelijk (als lijsttrekker tijdens de verkiezingsperiode) extra tijd in wilde steken maar dat ik daar structureel als fractievoorzitter, absoluut geen tijd voor had. Een eigen zaak en een jong en dynamisch gezin leidde tot deze keuze. Dat was vanaf het begin duidelijk. Dat het niet volgens het verwachtingspatroon is daar kan ik niets aan doen.
  3. Nooit heb ik gezegd dat ik als vader van een jong gezin de enige juiste representant ben voor de PvdA. Dat doet bij mij ook een wenkbrauwtje fronsen. Echt onzin. Wel hebben wij als partij (dus ook ik) gezegd dat, ómdat we veel kandidaten op de lijst hadden met jonge gezinnen wij midden in de maatschappij stonden. Daar is mijn inziens niets verkeerds mee gezegd. Je wordt vanzelf overal bij betrokken als je kinderen hebt. Daar hoef je weinig moeite voor te doen. Dat wil dus niet zeggen dat iemand zonder kinderen of met kinderen die het huis al uit zijn of op welke wijze dan ook deelneemt aan de samenleving niet midden in die maatschappij zou staan. Iemand die deze conclusie trekt (zoals onze voorzitter Kees Bosdijk in de WWW en in mindere mate nu ook de WWK) is bezig met stemmingmakerij. Daar willen wij, de steunfractie en ik, dus niet aan meewerken.

Vriendelijke groet,

Ben Steenvoorden
raadslid PvdA

Naschrift:

Het persbericht van het PvdA-bestuur werd verzonden op 24-2-2011 21:16, dat van Ben Steenvoorden c.s. op 24-2-2011 23:18.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
8 gr.
windkr. 3