WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schetsen voor Ter Sype
Nieuw Loosdrecht, za 28 mei 2011

Afgelopen dinsdagavond, 24 mei, heeft de gemeente Wijdemeren een ontwerpatelier voor de nieuwe woonwijk Ter Sype georganiseerd.

persbericht

Schetsen met bewoners voor Ter Sype

Op dinsdagavond 24 mei heeft de gemeente Wijdemeren een ontwerpatelier voor de nieuwe woonwijk Ter Sype georganiseerd.

Na het welkomstwoord door wethouder Jaap van Waveren en projectleider Erik Blok werd een onderzoek gepresenteerd over de woningbehoefte in en rond Wijdemeren. Aan de hand van dit onderzoek en een vooraf samengestelde waaier met stedenbouwkundige en verkeerskundige ingrediënten werd er door bewoners van Wijdemeren met de stedenbouwkundigen gediscussieerd over de uitgangspunten voor Ter Sype. De aangedragen oplossingen en ideeën werden direct verwerkt op grote tekeningen. Dit leidde af en toe tot heftige discussies. Toch was bij de bewoners het gevoel over de avond goed en werd de interactie tussen de bewoners en gemeente als positief ervaren.

De bewoners zijn willekeurig geselecteerd uit een grote groep belangstellenden die zich voor het ontwerpatelier heeft aangemeld. De avond is door de bewoners als zeer positief ervaren omdat de gemeente bewoners al direct bij de start betrekt bij de ontwikkelingen.

Met de van de bewoners verkregen informatie en ideeën gaat de gemeente deze zomer het stedenbouwkundig plan uitwerken. Het ontwerpatelier wordt na de zomer vervolgd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
15 gr.
windkr. 4