WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van Oudheusden over PvdA
Wijdemeren, za 28 mei 2011

Wim van Oudheusden reageert vanuit Hilversum op de Wijdemeerse PvdA-problemen in de fractie en tussen bestuur en fractie.

ingezonden brief

Natuurlijk is er geen reden om van twee PvdA's te spreken

De PvdA is een landelijk stevig verankerde partij met decennialange ervaring in huis. Een conflictprocedure als deze is een heel gewone en het verbaast dan ook heel sterk, dat men nu een derde stap nodig heeft. Na de mediation door een te betrokken (foutje) ex-burgemeester, een commissie van goede diensten met een duidelijk advies (prima) en een aanvraag bij het landelijk partijbureau tot royement zou er nu ook nog een (in)formateur nodig zijn?

Kende het bestuur de normale procedures eigenlijk wel? Had men niet eerder en vaker aanwezig moeten zijn in Provinciale en landelijke PvdA-gremia als gewestelijke (NH'se) vergaderingen, partijraden, congressen? Men was altijd afwezig...

Wie heeft de training gegeven aan nieuwe raadsleden en fractie-assistenten? Ik bood dit aan op basis van mijn decennialange PvdA ervaring, maar het bestuur zou dit doen. Wat is daar terechtgekomen van het onderwerp teambuilding? Met welke gevolgen? Toen had dit gedoe voorkomen kunnen worden, denk ik. Hebben de nieuwelingen wel de ROSA leergang gevolgd?

Als oud-gediende na 10 jaar raadslidmaatschap en 4 jaar als Statenlid (nu adviseur 2e Kamerfractie Wonen, welzijn, zorg) viel me op dat dit bestuur en het vorige toch wel wat vaak de vriendjespolitiek toepaste en wat minder van kiezen op kwaliteit uitging. Wie van alle betrokkenen kennen het klappen van de zweep als coalitie- en oppositiepartij? Welke rol speel je dan? Teambuilding had hier een beslissende rol kunnen spelen, maar daar heb je dan wel een goede coach voor nodig.

In alle vertrouwen, dat het landelijk buro hier goed uitkomt, hoop ik dat alle betrokkenen buiten de pers om een goed samenwerkingsmodel kunnen vinden. Dat dit tot een cultuurwijziging leidt qua bestuur en raad+assistenten is onvermijdelijk nu het eenmaal zo is gelopen. Jammer. Vanuit het verre Hilversum wens ik de Wijdemeerse PvdA een gezonde herstart toe!

Wim van Oudheusden
Hilversum

P.S. Nog bedankt voor het leuke afscheidscadeau na 25 jaar actief te zijn geweest in Loosdrecht/Wijdemeren voor onze PvdA.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
15 gr.
windkr. 4