WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Peter en de Wolf bij KadD
Kortenhoef, di 24 mei 2011

Op zaterdag 12 juni brengt het Eolian Ensemble het muzieksprookje Peter en de Wolf, met verteller Thomas van Riessen, bij Kunst aan de Dijk.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk presenteert:
Eolian Ensemble speelt ‘Peter en de Wolf’

Op zaterdag 12 juni brengt het Eolian Ensemble met verteller Thomas van Riessen het bekende muzieksprookje Peter en de Wolf. Plaats van handeling is het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Een spannende familievoorstelling voor kinderen die van muziek houden en voor ouders die nooit genoeg krijgen van dit klassieke verhaal.

Wie kent niet het muzikale sprookje Peter en de Wolf? Miljoenen kinderen hebben de instrumenten van het symfonieorkest leren kennen aan de hand van de avonturen van Peter en de vogels en dieren om hem heen. Prokofjev schreef het stuk in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. De muziek moest simpel en verstaanbaar zijn, en dus aantrekkelijk voor kinderen. Inmiddels heeft het stuk de status van klassieker verworven.

Eolian Ensemble

Het Eolian Ensemble speelt al sinds zijn oprichting in 2004 kinderconcerten op scholen, maar ook in bejaardentehuizen, parken en op festivals. Hun missie is om klassieke muziek dichter bij de mensen te brengen. Ze vinden dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen om kinderen en jongeren met klassieke muziek in aanraking te brengen. Dat standpunt ondersteunt Kunst aan de Dijk en daarom organiseren we ieder jaar een concert voor kinderen.

Verteller

Het Eolian Ensemble wordt in Kortenhoef versterkt met verteller Johannes van Riessen. In het dagelijkse leven staat hij voor de klas, maar hij is ook een bevlogen zanger en acteur. Hij zorgt ervoor dat het verhaal van Peter en de Wolf de kinderen zal bijblijven.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 12 juni 2011, start programma 15.00, kerk open 14.30 uur
Toegang: €2,50 (kinderen) en €5,00 (volwassenen)
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
afbeelding
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
17 gr.
windkr. 4