WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kunst aan de Kwakel
Kortenhoef, wo 18 mei 2011

Van 2 t/m 13 juni exposeren Tineke van Enk en Martine van Poeteren hun werk aan de C. Vreedenburghgaarde 22 in Kortenhoef.

persbericht

Kunst aan de Kwakel, een nieuw Kortenhoefs kunstfenomeen?

Van donderdag 2 juni t/m maandag 13 juni 2011 exposeren Tineke van Enk (schilderijen) en Martine van Poeteren (beelden) hun werk aan de C. Vreedenburghgaarde 22 in Kortenhoef.

Tineke werkt in olieverf. Haar onderwerpen zijn divers waarbij ze een voorliefde heeft voor geabstraheerde architectuurachtige vormen.

Martine werkt voornamelijk in serpentijn. Deze unieke steensoort komt alleen voor in Zimbabwe en is er circa 2000 miljoen jaar geleden gevormd. Bijna iedere steen heeft een roestbruine schil, maar pas bij het bewerken komt de ware kleur naar boven.
In een combinatie van abstracte en figuratieve lijnen geeft Martine ‘de mens’ vorm. Hierdoor zijn haar beelden zowel ‘keihard’ als ‘aaibaar’ en zowel ‘gesloten’ als ‘toegankelijk’.

En wat betreft dat 'Kunst aan de Kwakel', een nieuw fenomeen? Ach welnee, wij - Jeanne en Arnoud Braat, wonend aan de Kwakel - proberen gewoon op een originele manier de aandacht te trekken.

Wij zetten ons al vele jaren in voor moderne kunst en (jonge) kunstenaars. Jeanne is hiermee ook vele jaren extra actief geweest in het bestuur van de S.B.K. Kunstuitleen Gooi en Eemland en Arnoud is momenteel voorzitter van de Stichting Archaeopteryx, een stichting die zich landelijk inzet voor de promotie van ’Actuele Grafiek’ en het behoud van het vakmanschap van de steendrukkunst in Nederland.

Donderdag 2 t/m zondag en zaterdag 11 t/m maandag 13 juni, van 12.00 tot 18.00 uur. U bent van harte welkom op de C. Vreedenburghgaarde 22 in Kortenhoef.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
15 gr.
windkr. 3