WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
OZB weer Hoger?
Wijdemeren, wo 4 mei 2011

Cor Koster voorspelt dat de OZB weer hoger zal worden dan eerder toegezegd. En dat ondanks de motie van DB die vroeg om matiging.

ingezonden brief

OZB weer hoger

Binnenkort buigt de Commissie Bestuur en Middelen zich over de nieuwe prognoses voor de financiële situatie van de gemeente. En natuurlijk over de OZB. Die wordt weer hoger dan al aangekondigd.

Eerder was besloten dat de OZB volgend jaar 7% omhoog zou gaan, en het jaar daarop 6%. Dat wordt nu resp. 8% en 7%. Waarom? Men verhoogt alvast het inflatiepercentage voor de komende jaren van 1% naar 2%. De vraag is of dit terecht is.

Zoals bekend geeft de inflatie aan hoeveel duurder of goedkoper het leven voor een gemiddeld huishouden in Nederland is geworden vergeleken met hetzelfde moment een jaar eerder. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft een overzicht van de inflatie voor ons land en de Eurozone.

Daaruit blijkt dat de laatste 5 jaar de inflatie steeds onder de 2% was, zij het met een uitschieter naar boven medio 2008. Op dit moment zitten we echter wel op de 2%. Dus… het is helaas niet helemaal onterecht dat de gemeente dat percentage nu verdubbelt van 1 naar 2. Laten we hopen dat men ook het omgekeerde doet als de inflatie weer afneemt.

Het grappige is dat bij de vaststelling van de programmabegroting 2011-2014 het college ingestemd heeft met een motie van Dorpsbelangen, waarin het college werd opgeroepen om de mogelijkheden te onderzoeken om de vastgestelde percentages ozb-verhoging voor 2012 en volgende jaren te verminderen. Dat is dus typisch niet gelukt. Niemand had ook gedacht dat het wèl zou lukken. Dergelijke moties zijn er immers uitsluitend voor de publieke tribune.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3