WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Papierloos Vergaderen
Wijdemeren, wo 22 juni 2011

De raad gaat aan de iPad2 als het voorstel van B en W volgende week wordt aangenomen. Weg met de stapels papier.

iKopgroep

De z.g. iKopgroep, bestaande uit Martin Vuyk, Joop van Ditmarsch, Hannie Humme, Theo Reijn, Joep Nuissl, Henk de Kloet, Jan Hermans en Jaap van Waveren voerde een onderzoek uit naar tal van aspecten van het gebruik van de iPad. Onder andere werd gekeken naar het gebruiksgemak, de mogelijkheden om te synchroniseren met de notuleerservice, de batterijduur, de koppeling met het Wifi netwerk in de raadszaal en nog wat aspecten.

Bruikleen

Over het algemeen waren de resultaten goed, al zijn er hier en daar wel wat verbeterpunten. Er wordt verwacht dat de invoering van de iPad2 min of meer budgetair neutraal zal kunnen gebeuren. De aanschaf- en beheerskosten zullen ongeveer even hoog zijn als de uitgaven die nu aan de papierstroom, kopiëerkosten en portokosten worden gedaan. Voor sommige raadsleden zal de invoering van de iPad2 wel even wennen zijn, zo wordt in het raadsvoorstel gesteld. De iPad2 wordt in bruikleen gegeven aan college, raadsleden, actieve fractieassistenten, management en griffiemedewerkers. De afschrijvingstermijn is drie jaar, waarna de gebruiker wellicht de mogelijkheid krijgt om het apparaat van de gemeente over te nemen.

Iig

In het hoofdstuk planning staat het volgende: "Het is de bedoeling dat de iPads zo spoedig mogelijk, maar iig voor het zomerreces verspreid worden." Iig? Zo worden zelfs raadsvoorstellen al vervuild met sms-turbo-taal, die vertaling nodig maakt. Voor een beter begrip, iig staat voor "in ieder geval". 't Is maar dat u het ff weet.

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
buien
18 gr.
windkr. 4