WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Patrick is gestrand
Ankeveen, do 16 juni 2011

Patrick Kreuning is gestrand in Engeland omdat men daar het verschijnsel 'terugtraprem' niet kent en kan repareren.

ingezonden brief

Helaas, aan mijn reis is onverwacht vroeg een einde gekomen. Zondag was het door en door slecht weer, en vervolgens hield mijn fiets er helemaal mee op.

Mijn achterwiel zat muurvast, heb het nog gered tot Okehampton, en daar de volgende dag mn fiets voor de zoveelste keer laten maken, maar daar ik het niet aandurfde nog verder te fietsen, ook al, omdat de bergen in Cornwall nog wat heftiger zijn dan die van Devon, ben ik teruggereden naar Exeter en onderweg begon het gelazer met mn fiets opnieuw.

Van de 2000 km die ik wilde fietsen heb ik er uiteindelijk zo'n 750 afgelegd. Het probleem is dat door het remmen bergafwaarts e.e.a. in mijn achterwiel oververhit is geraakt en daardoor vervormd. En daar ze in de UK geen terugtrapremmen kennen, kunnen ze dat hier niet maken of vervangen.

Ben vanaf Exeter met de trein naar een kennis van me gereisd, die boven London woont, waar ik nog een weekje blijf en dan keer ik volgende week weer terug naar de wel mooie, maar niet zo mooi als Zuid-Engeland, omgeving van de Wijdemeren. In elk geval kan ik u allen de streek hier van harte aanbevelen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
regen
17 gr.
windkr. 4