WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fietsen en Veenstaete
Ankeveen, ma 6 juni 2011

Patrick Kreuning fietst in Engeland en laat tegelijkertijd zijn licht schijnen over de ontwikkelingen rond Veenstaete.

ingezonden brieven

Huurprijzen Inovum niet van deze tijd.

bijna 650 euro huur inclussief service kosten, het is een hoop geld, zeker voor ouderen met een aow-tje, al dan niet aangevuld met een klein pensioen. Ze moeten ook nog eens zelf de zorg inkopen. En natuurlijk is het heel erg makkelijk om te zeggen dat er allemaal gemeentelijke potjes zijn om de bewoners tegemoet te komen. Maar wat nou als er toekomstige bewoners waren geweest of zijn, die nu nog in de containerwoningen wonen, die het niet kunnen betalen? Hadden die dan tot het eind der tijden in een container moeten blijven wonen? En die ca 650 euro betreft dan nog de goedkoopste apartementen, een huurprijs waar je in het oosten van het land een complete eensgezinswoning hebt.

Als ik oudere was, dan wist ik het wel, ik zocht een veel goedkopere woning in de rustige omgeving van bv de drenthse heide met twee keer in de week een meisje die kwam schoonmaken, ligt er natuurlijk wel aan hoe zelfstandig je nog kunt wonen, tafeltje dekje hoeft ook niet zo duur te zijn. In een tijdperk vvd-cda-pvv waarin de sociale afbraak is begonnen is 650 euro belachelijk veel geld, het lijkt wel of inovum Veenstaete in een jaar of 10 wil terugverdienen. Overigens wordt niet vermeld hoe duur de duurste apartementen zijn. Helaas was ik verhinderd op de open dag anders had ik kunnen zien hoe groot of klein de apartementen zijn, het is zo best lastig een oordeel te vellen, maar ik had wel meer verwacht van Inovum. Geert Wilders zegt zich in te zetten voor de ouderen, ik zie daar nog weinig van. Jammer.

Patrick Kreuning
Ankeveen


Vanaf de boot Hoek van Holland Harwich

Ver weg van de Wijdemeerse perikelen schrijf ik de Wijdemeerders aan.
Zoals al eerder vermeld ga ik fietsen voor het goede doel, de egel- en eekhoornopvang in Naarden. Ze vangen overigens ook hazen op in de wintermaanden, maar Egels zijn toch wel de diertjes die na de herfst de meeste zorg nodig hebben. Mensen harken in de herfst massaal de tuinen aan waardoor het zeker voor jonge egels moeilijk is een goede overwinteringsplek onder een hoop bladeren te vinden, geachte mensen, laat de bladerhopen toch lekker liggen, wacht tot u aan het eind van de winter de tuin lenteklaar gaat maken.
Maar goed, de Egelopvang heeft het erg druk in de wintermaanden en komt geld tekort, daarom heb ik, mede als zijnde vrijwilliger van de gooise natuurwacht, besloten voor hen te gaan fietsen, het doel is elke dag 100 km te fietsen, mochten er mensen willen sponsoren, dan graag naar mij mailen, pkreuning (at) online.nl.
De tocht van vandaag was 125 km, maar ik heb dan ook getracht een mooie route te rijden ipv de kortste.

Ik wens iedereen een goede zomer, ik hoop op veel sponsoren onder het motto spieren voor dieren wil ik 2000 km fietsen, ik ga eerst Lands End rond en dan nog een rondje Wales, en als dat voorspoedig en snel gaat dan kan ik wellicht doorrijden naar Newcastle om via IJmuiden terug te keren naar de geliefde dorpen thuis.
Mensen verklaren me soms voor gek dat ik zulke lange afstanden fiets, maar gaat u dan maar lekker met uw auto massaal in de file staan, op de fiets ben je pas echt vrij, je hoeft je niet te haasten, geen last van parkeerproblemen, parkeermeters of bekeuringen wegens te hard rijden etc.
Af en toe zal de tocht best zwaar worden, er moeten heel wat heuvels en bergen beklommen worden en in England kennen ze geen haarspeldbochten, we gaan gewoon rechtdoor de berg over, dus behoorlijk stijl. Ik groet u allen en hopelijk tot over 3 weken, ik zal wel trachten om elke week een kort verslagje te schrijven.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
18 gr.
windkr. 2