WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kamervragen Overmeer Zuid
Nederhorst den Berg, wo 13 juli 2011

Tweede kamerleden Ger Koopmans en Maarten Haverkamp stellen namens het CDA kamervragen over de sportvelden Overmeer-Zuid.

Dossier Overmeer Zuid

persbericht

Kamervragen over sportvelden Overmeer-Zuid

Op dringend verzoek van de gemeente Wijdemeren stellen Tweede Kamerleden, dhr. G.P.J. Koopmans (CDA) en M.C. Haverkamp (CDA), op donderdag 14 juli vragen over een ontheffing van de Flora- en Faunawet aan de heer H. Bleker, Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Deze ontheffing heeft de gemeente nodig om de sportvelden in Overmeer-Zuid in Nederhorst den Berg aan te kunnen leggen.

Voor de aanleg van een nieuw voetbalcomplex in Overmeer-Zuid in Nederhorst den Berg is eind 2010 een ontheffing Flora en Fauna aangevraagd. In maart 2011 is het werk stilgelegd in verband met een procedurefout in de ontheffingsaanvraag. Vervolgens is door de gemeente Wijdemeren aanvullend ecologisch onderzoek gedaan naar de effecten op de beschermde soorten. Dit advies wordt momenteel beoordeeld door het ministerie van EL&I. De gemeente heeft hierover nog geen  uitsluitsel gekregen.

Wethouder Van Waveren: “De werkzaamheden voor de voetbalvereniging kunnen pas worden gestart na goedkeuring door het ministerie. Ik stel de inspanningen van de heren Koopmans en Haverkamp bijzonder op prijs en hoop dat hun invloed mag leiden tot een snelle besluitvorming zodat de sportvelden aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen beschikbaar kunnen zijn.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
regen
14 gr.
windkr. 4