WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vijftig Euro voor Minima
Wijdemeren, vr 7 juli 2011

De gemeente Wijdemeren heeft de bedragen van de kindertoeslag en het participatiefonds tijdelijk met 50 euro verhoogd.

persbericht

Participatiefonds en kindertoeslag tijdelijk met 50 euro verhoogd

De gemeente Wijdemeren heeft de bedragen van de kindertoeslag en het participatiefonds tijdelijk met 50 euro verhoogd.

Inwoners van Wijdemeren die moeten leven van een laag inkomen (110% van het sociale minimum) hebben vaak recht op extra geld om hen te ondersteunen. Zo is er onder andere een langdurigheidstoeslag, een huisraadbijdrage, een computertoeslag voor schoolgaande kinderen, een participatiefonds en een kindertoeslag.

Participatiefonds

Het participatiefonds is er voor mensen van 65 jaar of ouder met een laag inkomen. Vaak ontbreekt bij hen de financiele ruimte om leuke activiteiten te ondernemen waardoor sociale contacten weg kunnen vallen. Om die reden heeft de gemeente een participatiefonds waaruit ouderen een bedrag per persoon per jaar kunnen ontvangen. Dit bedrag kunnen zij besteden aan bijvoorbeeld aan een abonnement op een blad, een dagje uit of het lidmaatschap van de bibliotheek. Tot 1 juli 2012 is het bedrag van het participatiefonds verhoogd van 100 euro naar 150 euro per persoon.

Kindertoeslag

Gezinnen met kinderen met een minimum inkomen kunnen soms maar moeilijk rondkomen. Als alle vaste lasten zijn betaald, blijft er weinig geld over voor ‘leuke dingen’ zoals een huisdier, cadeautjes, lidmaatschap van een sportclub of een dagje uit. De gemeente Wijdemeren wil deze gezinnen ondersteunen met de kindertoeslag. Tot 1 juli 2012 is het bedrag voor kinderen op de basisschool 250 euro per jaar en voor kinderen op het voortgezet 450 euro per jaar.

Hoe aanvragen?

Alleen mensen met een inkomen tot 110% van het geldende sociale minimum komen in aanmerking voor een bijdrage. Hoe hoog het inkomen mag zijn, is afhankelijk van de leefsituatie. De maximum bedragen zijn te vinden op www.wijdemeren.nl. Een aanvraagformulier is telefonisch op te vragen via het loket Zorg, Werk en Inkomen, telefoon: (035) 65 59 558. Het loket is op maandag tot en met donderdag telefonisch te bereiken van 8.30 - 12.30 uur. Het loket is op werkdagen te bezoeken van 8.30 - 12.30 uur. Het loket bevindt zich in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Rading 1 in Loosdrecht. Het is ook mogelijk een formulier te downloaden van www.wijdemeren.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
20 gr.
windkr. 3