WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cruysheer helpt Oppad
Nederhorst den Berg, zo 3 juli 2011

Anton Cruysheer, actievoerder in de Voorstraat in Nederhorst, biedt zijn diensten aan inzake 't Kindertrefpunt/Oppad in Loosdrecht.

ingezonden brief

Bij de ingezonden brief van N.H.A.M. Hooghoudt, F.D.J. Hink en S. Van Poelje van 24-06-2011 krijg ik de indruk dat dat de gemeente na het debacle van het voormalig gemeentehuis te Nederhorst den Berg nog altijd niets geleerd heeft van de opeenstapeling van fouten in het verleden. Ook bij de 'Herontwikkeling ’t Kindertrefpunt' worden omwonenden niet vooraf betrokken bij de plannen en worden hun belangen niet op een eerlijke manier meegewogen. Financieel gewin lijkt (alweer) het enige motief te zijn om te bouwen, het ontbreekt aan een onderbouwing van het te wijzigen planologisch beleid (ondanks het voornemen dit keer wel deels sociale woningbouw te realiseren).

De gemeente beseft zich blijkbaar niet dat dit plan juridisch niet houdbaar is. Zo gaat zij voorbij aan het zorgvuldigheidsbeginsel, artikel 3:4 Algemene Wet Bestuursrecht; bij het opstellen van een nieuw bestemmingsplan en het aanwijzen van nieuwe bestemmingen dient een zorgvuldige en complexe afweging gemaakt te worden van alle betrokken belangen. Met 98% van de omwonenden die tegen zijn, lijkt dit dus niet het geval te zijn.

Ik wens de omwonenden succes, ze kunnen altijd even contact opnemen om de ervaringen te delen.

Anton Cruysheer
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3