WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lezers Schrijven
Wijdemeren, za 19 februari 2011

Ingezonden brieven. Over betaalbare woningen, de tweede inbraak in het DSO Gebouw en een reactie op het herindelingsvoorstel van Elisabeth Post.

ingezonden brieven

Graag willen wij reageren op het stukje van Douwe van Essen in de Wijdemeerse Webkrant over het begrip "betaalbare woningen" .

Wij kijken op van Douwe’s reactie, want hij zou moeten weten dat de PvdA in Wijdemeren al jaren praat en schrijft over betaalbare woningen. Kijk er ons verkiezingsprogramma en de gemeentelijke stukken maar op na.

Ook in het coalitieprogramma 2006-2010 Uitgangspunt daarbij is dat ze betaalbaar zijn voor onze doelgroep. In Wijdemeren is het bedrag van betaalbare woningen hoger zo’n € 50.000,- dan onze buurgemeenten, omdat er rekening is gehouden met onze hoge grondprijzen.

Ja, het is altijd zo dat duurdere woningen het mogelijk maken dat er betaalbare woningen in een plan worden gebouwd.

Duurdere woningen wil niet zeggen dat zij onbetaalbaar zijn voor iedereen. Er zijn in Wijdemeren en het Gooi veel mensen die zich woningen duurder dan €  250.000 bv. van boven de € 3 ton en hoger kunnen veroorloven. Kijk de Woonbode er wekelijks maar op na.

Wij hopen dat deze uitleg het begrip “betaalbare woningen” ook aan Douwe nog eens duidelijk maakt.
Dat begrip is voor de nog steeds enorme groep mensen die op zoek zijn naar een woning in Wijdemeren zó belangrijk dat wij het niet vaak genoeg kunnen  uitleggen.

Lia Moote en Kees Bosdijk,
Loosdrecht / Nederhorst den Berg

Weer is er ingebroken bij het clubgebouw van Toneelvereniging DSO.
Op dinsdagmorgen 15 februari jl. kwam één van onze leden het clubgebouw binnen, omdat hij zijn tas was vergeten de avond daarvoor.

Hij trof een enorme ravage aan alle kasten en laden waren geopend alles was doorzocht op zoek naar waarschijnlijk geld. (Gelukkig is er al lange tijd geen geld in huis.) Wij hebben alles weer opgeruimd. Er was gelukkig niets kapot gemaakt of gestolen.
Met uitzondering van de tas die ons lid kwam ophalen die dinsdagmorgen.

Dit is nu al de tweede inbraak van dit jaar, om moedeloos van te worden.

Wim Molleman,
Kortenhoef


Politiek gebrul,

En daar gaan we weer.
Elisabeth Post, VVD gedeputeerde en lijsttrekker in Noord-Holland pleit voor de ultieme herindeling in het Gooi. Gooistad met 250.000 inwoners. Is mevrouw Post bezig met haar politieke profilering of kraamt ze zomaar wat onzin uit? Gooistad hoe kom je er bij. Nog meer sociale verschraling, nog meer bureaucratie, nog meer dure baantjes. Mevrouw Post ga doen waar u voor gekozen bent. En houd op met die politieke hoogmoedswaanzin. We weten waar schaalvergroting toe leidt, kijk maar naar Wijdemeren. Dus tot niets!.

Ben Raven,
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
4 gr.
windkr. 3