WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kunst van Afval
Wijdemeren, dag 16 februari 2011

De kinderen van de basisscholen in de regio worden uitgedaagd om een kunstwerk van (huishoudelijk) plastic verpakkingsafval te maken.

persbericht

Ga de uitdaging aan en maak kunst van plastic afval!

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) organiseert, in het kader van het inzamelen van plastic verpakkingsafval, een leerzaam kunstproject voor alle basisscholen in Gooi en Vechtstreek. De kinderen van de basisscholen worden uitgedaagd om een kunstwerk van (huishoudelijk) plastic verpakkingsafval te maken.

Elke basisschool in Gooi en Vechtstreek heeft een uitnodiging ontvangen om mee te doen met deze actie. Kinderen kunnen individueel, in groepjes of per klas aan een kunstwerk werken. Elke basisschool mag met meerdere klassen en/of kinderen meedoen.

Doe ook mee!

Basisscholen kunnen zich voor deze actie aanmelden en aangeven wie er een kunstwerk gaan maken (bijvoorbeeld individueel, met een groep of met de klas). De kunstwerken moeten uiterlijk op vrijdag 22 april worden ingeleverd. Uiterlijk vrijdag 13 mei wordt de uitslag bekend gemaakt.

Kunstwerk

Het kunstwerk kan op verschillende manieren worden gemaakt: individueel, per groepje of per klas. Elke basisschool mag met meerdere klassen en/of kinderen meedoen. Hoe de kunstwerken er uit komen te zien mag iedereen zelf weten, als het maar wel gemaakt is van plastic verpakkingsafval en creatief en origineel is.

Tentoonstelling

Alle gemaakte kunstwerken worden tentoongesteld op een nog nader te bepalen locatie in de regio. Daarna worden ze tijdens de open dag van de GAD op 21 mei ook tentoongesteld.

Prijzen

De mooiste kunstwerken worden beloond met leuke prijzen voor de school, ter waarde van €2.000,-. De makers van het winnende kunstwerk ontvangen daarnaast nog eens een cadeau. Bovendien is er ook nog een publieksprijs te winnen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de actie? Kijk dan op www.plastickunst.nl, of zoek ons op op Facebook, Hyves en Twitter.

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) organiseert de actie ‘Plastic Kunst’. Indien u zich als school wil aanmelden of meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met afdeling Communicatie via 035-6991888 of voorlichting at gad.nl.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 2